ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεγγίνα Βάρτζελη: Η πιο «ηχηρή» μεταγραφή του Αλέξη Τσίπρα

Ρεγγίνα Βάρτζελη: Η πιο «ηχηρή» μεταγραφή του Αλέξη Τσίπρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό έγινε πριν από λίγο καιρό, όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, και ο Αλέξης Τσίπρας της ζήτησε να «στρατευθεί» στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και την μαζικοποίησή της.

Η πρώην ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπανδρέου, επί χρόνια στενή συνεργάτης του στα εύκολα και τα δύσκολα, διαφώνησε μαζί του για την ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ και από εκείνο το διάστημα μέχρι τώρα παρέμεινε ανένταχτη, έχοντας διαφωνήσει και με τους πρώην συντρόφους της από το ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια, έχοντας ζήσει και εργαστεί πολλά χρόνια σε πολιτικά γραφεία, και ιδίως σε αυτό που είχε πολλές απαιτήσεις, όπως του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, έχει αποκομίσει τεράστια εμπειρία που ειδικά τώρα, με την πολιτική ωρίμανση που διαθέτει, αυτό εξελίσσεται για την ίδια, θετικά.

«Ο Τσίπρας έχει χαρακτηριστικά ηγέτη», αναφέρει η ίδια και προσθέτει: «Ανήκω στο χώρο της κεντροαριστεράς και σε αυτό το κομμάτι θέλω να συμβάλλω», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως θα κινηθεί στην κατεύθυνση που επιθυμεί και ο πρώην πρωθυπουργός: Στην ενοποίηση του χώρου ώστε να αντεπιτεθεί συνολικά στη Νέα Δημοκρατία.

Η απόφαση της κυρίας Βάρτζελη να δεχτεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και να συναντηθεί μαζί του, δεν έγινε ξαφνικά ούτε ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αρκετά στελέχη με τα οποία η κυρία Βάρτζελη συνομιλεί το τελευταίο διάστημα, που είχαν «διαρρήξει» τις σχέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ και είχαν ήδη περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, την παρότρυναν να συμπορευτεί στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου, ώστε να αποκτήσει και διαφορετικά χαρακτηριστικά το κόμμα.

4547664

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

Να διευρυνθεί, δηλαδή, και να μετατοπιστεί ιδεολογικά και πολιτικά προς το κέντρο και όχι να παραμείνει μόνο στην αριστερή όχθη των παλαιών συντρόφων του. Υπό την έννοια αυτή, λένε ορισμένοι, ότι έχει δίκιο που ανησυχεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η «ΠΑΣΟΚοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ

Στη λίστα με τα ονόματα της νέας επιτροπής για την ανασυγκρότηση του κόμματος, βρίσκονται αρκετά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ που δεν ανήκουν πλέον στις τάξεις του.

Ιδιαίτερα δε σε σχόλιο συνεργατών της Φώφης Γεννηματά σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες μεταγραφές αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν κατευθυνθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό.

Η πρώην «εξ απορρήτων» συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, είχε παραβρεθεί τον περασμένο Ιανουάριο, στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τις Πρέσπες, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, που είχε οργανώσει η «Γέφυρα« του Νίκου Μπίστη.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τον πρώην γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Μαδεμλή, από το κόμμα αναφέρουν ότι ήταν στο γραφείο του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, και για τον Θύμιο Λιβάνη (έναν από τους θεράποντες ιατρούς του Ανδρέα Παπανδρέου) υποστηρίζουν ότι είχε πάει στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια, το ίδιο και η Μαρία Θεοχάρη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα.

Η Ρεγγίνα Βάρτζελη ως ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός είχε διαφωνήσει μαζί του στο θέμα της παραίτησής του και έκτοτε πήρε αποστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διέκοψε και τις σχέσεις μαζί του.

Για την απόφασή της να στρατευθεί στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου ώστε να γνωρίζει ότι πλέον θα βρίσκεται πολιτικά κοντά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι για το οποίο δεν υπήρξε η παραμικρή άρνηση, αφού πλέον σε αυτά τα θέματα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ανεκτικός και συζητά χωρίς δογματισμούς και ιδεοληψίες ακόμη και αν πρόκειται για δικούς του ανθρώπους.

«Ψήθηκε» στα πολιτικά γραφεία

Η κυρία Βάρτζελη από νεαρή ηλικία είχε στρατευτεί στο ΠΑΣΟΚ και είχε συνεργαστεί και με τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι να πάει στο γραφείο του γιού του, Γιώργου, με τον οποίο συστρατεύτηκε για περίπου 30 χρόνια.

8484250

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Κατά την διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ την τελευταία περίοδο η Ρεγγίνα Βάρτζελη ήταν η «εξ απορρήτων» του κ. Παπανδρέου και υπεύθυνη για όλες τις δύσκολες «αποστολές». Διατηρούσε καλή χημεία με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, του οποίου αποδέχεται τις «αρετές», ενώ κάθε φορά που ο τότε πρωθυπουργός ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα και να μην διαρρεύσει το έστελνε μέσω του δικού του ανθρώπου, της Ρεγγίνας.

Η ίδια προσωπικά έχει περάσει «δια πυρός και σιδήρου», αφού είχε αρκετές ατυχίες στη ζωή της σε ό,τι αφορά προσωπικά και οικογενειακά της θέματα.

Ωστόσο, λόγω του χαρακτήρα που δημιούργησε στα δύσκολα χρόνια της πολιτικής, δεν λύγισε και έγινε πιο δυνατή για να μπορέσει να σταθεί στο τόσο σκληρό περιβάλλον που εργάστηκε πάνω από τριάντα χρόνια.

Ειδικά τα χρόνια που ήταν κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, η ίδια τα χαρακτηρίζει «μεγάλο σχολείο» γιατί έπρεπε να πάρει αποφάσεις, όσο σκληρές και αν ήταν, ακόμη και για κοντινά της πολιτικά πρόσωπα.

Ίσως γι' αυτό και όταν έγινε γνωστή η προσχώρησή της στον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδ. Κωνσταντινόπουλος άφησε αιχμές εναντίον της, γράφοντας στο διαδίκτυο:

«Η Ρεγγίνα Βάρτζελη, διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, που τηλεφωνούσε στους βουλευτές και απειλούσε να μας διαγράψει αν δεν είχαμε πει κάτι που δεν της άρεσε είναι στη συντονιστική επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Βρήκε το φυσικό της χώρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ