ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σταθερό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας Opinion Poll, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει μεγάλα ποσοστά δημοτικότητας, αλλά με τους πολίτες να δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση ως προς τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 40,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 23%.

Ακολουθούν, το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 5,3%, ενώ το ΚΚΕ παραμένει σταθερά στο 5%. Οριακά ενισχυμένη εμφανίζεται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 4,5%, ενώ το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη βρίσκεται στο 3%.

Όπως προκύπτει, εξάλλου, από τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», περισσότεροι από έξι στους δέκα ερωτηθέντες (63,2%) δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις παρεμβάσεις και τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο το 49,9% θεωρεί πιο ικανό για πρωθυπουργό έναντι μόλις 16,8% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ποσοστό 60,2% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η κυβέρνηση, ενώ με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί μόλις το 21,8%.

Τα «συν» και τα «πλην» της κυβέρνησης

Στα θετικά σημεία του κυβερνητικού έργου συγκαταλέγονται – μεταξύ άλλων η ψήφος των αποδήμων (ποσοστό ικανοποίησης 76,7%), η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου (θετικές γνώμες 74%), καθώς και η πρόβλεψη του νέου Συντάγματος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (θετική αντίδραση από το 72,2% των ερωτηθέντων).

Μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει το προσφυγικό – μεταναστευτικό, καθώς σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (69,2%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την ασκούμενη πολιτική, με μόλις 27,4% να διάκειται θετικά.

Η απόδοση των υπουργών

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι πρώτοι ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους Υπουργοί είναι οι Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Κωστής Χατζηδάκης. Ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αμέσως μετά ο Χρήστος Σταικούρας.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γιάννης Βρούτσης, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ