ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης στο συνέδριο της ΝΔ: Πολεμήσαμε και νικήσαμε τον λαϊκισμό

Γεωργιάδης στο συνέδριο της ΝΔ: Πολεμήσαμε και νικήσαμε τον λαϊκισμό
INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Ως τη μοναδική παράταξη «που ιστορικά, στην Ελλάδα πολέμησε και νίκησε το λαϊκισμό, είτε στη μορφή του ΠΑΣΟΚ του '80 είτε με τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. το 2019», χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας από το βήμα του 13ου συνεδρίου του κόμματος.

«Έχουμε τη μεγάλη ευθύνη να το κάνουμε και στα χρόνια που έρχονται. Γιατί μην έχετε αμφιβολία, ο λαϊκισμός θα ξανάρθει. Τώρα οι λαϊκιστές θα συνασπιστούν σε άλλα θέματα, στο μεταναστευτικό, για παράδειγμα, όπου έχουν “εύκολες” λύσεις νομίζοντας ότι όλοι εμείς δεν ανησυχούμε για την πατρίδα μας και δεν θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός Ανάπτυξης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «λαϊκιστή».

«Η Ελλάδα, το 2010, βρέθηκε σε μία πολύ μεγάλη οικονομική αδυναμία, στα όρια της χρεωκοπίας και χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις για να μείνει στην Ευρώπη και τότε, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κατρούγκαλος, ο κ. Τσακαλώτος και όλοι οι υπόλοιποι ήταν έξω από το κοινοβούλιο», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε, αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα και στα κόκκινα δάνεια, ότι βρίσκονται στο σημείο που ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πέντε χρόνια μετά, λέμε πόσο μεγάλη επιτυχία έχουμε που γυρίσαμε στον Δεκέμβριο του 2014. Αυτό κόστισε στην Ελλάδα ο Τσίπρας και ο λαϊκισμός».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ κέρδισαν τις εκλογές με τη σωστή ατζέντα χωρίς να υποσχεθούν πράγματα που δεν γίνονται.

«Εκλεχθήκαμε, για να φέρουμε επενδύσεις, για να επιταχύνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, για να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Με αυτά τα συνθήματα πήρε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την εντολή και είναι σήμερα πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων για να παράσχει στους Έλληνες ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ