ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ - Αντιπρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο προσφυγικό

Συνέδριο ΝΔ - Αντιπρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο προσφυγικό
AP / ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ

Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να κάνει περισσότερα για την Ελλάδα και να τη στηρίξει στο προσφυγικό - μεταναστευτικό εξέφρασε το Σάββατο η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρεϊντ ΜακΓκίνες, κατά την τοποθέτησή της από το βήμα του 13ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

«Βάσει αυτών που άκουσα, συνειδητοποίησα το μέγεθος του προβλήματος, την υπομονή που έχει δείξει ο λαός σας και πρέπει εμείς στη συνέχεια να επιστρέψουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να δώσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την Ελλάδα και να στηρίξουμε την Ελλάδα στο μεταναστευτικό. Δεν πρέπει να φέρετε αυτό το βάρος μόνοι σας. Αυτό δεν είναι αλληλεγγύη. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Δεν είναι σωστό και δεν πρέπει να συνεχίσει», επισήμανε η κυρία ΜακΓκίνες.

«Η μικρή μου χώρα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να στηρίξει και δεν θα υπάρχει κανένα μέλλον στην Ευρώπη, αν εμείς αφήνουμε χώρες σαν την Ελλάδα να φέρουν όλο το βάρος. Για αυτό και εγώ θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου απέναντί σας σήμερα», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απευθυνόμενη, εξάλλου, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυρία ΜακΓκίνες είπε: «Θεωρώ ότι η ανάκαμψη είναι πλέον εδώ, γιατί πλέον μπορείτε να οραματίζεστε ένα καλύτερο μέλλον. Με έχει εντυπώσει πάρα πολύ η δουλειά που έχετε κάνει από την ημέρα των εκλογών. Πρωθυπουργέ, είστε ένας άνθρωπος παθιασμένος με τη δουλειά του και εσείς ηγείστε μέσω του παραδείγματός σας και σας συγχαίρω για αυτό και ίσως αυτό να αποτελεί και το κλειδί της λύσης που θα δώσουμε στον λαϊκισμό».

Υποστήριξε, τέλος, ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τον λαϊκισμό και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ανακάμψει ποτέ.

«Ο λαϊκισμός μπορεί να τελειώσει, όταν όλοι συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος. Όταν ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι ο διχασμός προκαλεί πόνο και ότι μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ