ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Είχε προαποφασιστεί η αποχώρησή μας εάν ξεπερνούσε τα όρια ο Ερντογάν

Οικονόμου: Είχε προαποφασιστεί η αποχώρησή μας εάν ξεπερνούσε τα όρια ο Ερντογάν
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

«Είχαμε αποφασίσει εκ των προτέρων ότι θα αποχωρήσει η ελληνική αντιπροσωπεία από την εκδήλωση στα Ύψαλα, εάν ξεπερνούσε τα όρια ο Ερντογάν»: αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, αναφορικά με την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας από τα εγκαίνια του αγωγού ΤANAP.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε επίσης πως ενώ αποχωρούσε, Τούρκος αξιωματούχος τον ρώτησε εάν συμβαίνει κάτι και ο ίδιος απάντησε πως μετά από όσα άκουσε, έπρεπε να φύγει.

Μάλιστα, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως το οξύμωρο είναι ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαινίχθηκε ότι η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή, όταν η ίδια η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα στην Κύπρο εδώ και 40 χρόνια.

Μετά την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, ο διπλωματικός σύμβουλος του υπουργείου Ενέργειας ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών και τον πρέσβη.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε και ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι οι πρώτες δύο ώρες κύλισαν ομαλά, χωρίς προκλήσεις -μέχρι τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα ο Τούρκος πρόεδρος.

Στην ομιλία του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας και διαμήνυσε πως η συμφωνία με τη Λιβύη θα συνεχιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ