ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δέκα σημείων για το προσφυγικό κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόταση δέκα σημείων για το προσφυγικό κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης
Συνάντηση Θεοδωράκη - Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πρόταση δέκα σημείων του «Ποταμιού» για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κατέθεσε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη στη διαχείριση του ζητήματος.

"Πρέπει να πάψουμε να ζούμε με δυο εικόνες. Η μία είναι η εικόνα των παιδιών που πνίγονται στο Αιγαίο και η άλλη ο φόβος να εγκλωβιστούν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

"Είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής, αν και η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα, που μπορεί να γίνει και θετική πρόκληση για τη χώρα, εάν δουλέψουμε σωστά".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ΄επέκταση πάνω από τον τόπο μας πλανώνται δυο εξαιρετικά επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά: "Το οικονομικό, γιατί η κρίση βαθαίνει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως το προσφυγικό. Και τα δυο αυτά θέματα είναι υπαρξιακά για την ΕΕ, αλλά και για τον τόπο μας, και ιδίως το προσφυγικό, υπό τη σημερινή συγκυρία".

Επιπλέον, υπογράμμισε "ότι είναι εξαιρετικά άδικο να υφίσταται η Ελλάδα και ο λαός της -με τόσες θυσίες που έχει κάνει- κριτική, ευτυχώς, από ορισμένους μεμονωμένους εταίρους" και εκτίμησε ότι "οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιλαμβάνονται την τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ