ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γάλλος πρέσβης προς Τασούλα: Εταίρος πρώτης επιλογής κατά των προκλήσεων η Γαλλία

Γάλλος πρέσβης προς Τασούλα: Εταίρος πρώτης επιλογής κατά των προκλήσεων η Γαλλία
ΙΝΤΙΜΕ

Ως εταίρο πρώτης επιλογής για όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό, σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, προσδιόρισε τη χώρα του ο Γάλλος πρέσβης Patrick Maisonnave.

Στη συνάντηση που έγινε την ώρα που η Ελλάδα γίνεται αντικείμενο προκλήσεων εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επεσήμανε πως «αυτή η προκλητικότητα η οποία στοχεύει στο να αναστατώσει το επίπεδο ασφάλειας και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να απαντηθεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από την συνολική Ευρώπη, η οποία προσβλέπει σε σταθερότητα και ασφάλεια σε όλη την ιστορική περιοχή της Μεσογείου και προφανώς και στο νοτιοανατολικό της κομμάτι».

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο κ. Τασούλας, αναφερόμενος στην ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα γίνεται αντικείμενο απίστευτων προκλήσεων εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας, η οποία πλέον φαίνεται πως αποφάσισε να μεταφέρει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδος -οι οποίες ισχύουν από το 1974- σε επίπεδο πλέον ευρύτερο σε επίπεδο γενικευμένης αναστάτωσης της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Εμείς ως χώρα θα κάνουμε το χρέος μας και ως χώρα ακριτική των ευρωπαϊκών συνόρων που θα τα προασπίσουμε και διπλωματικά και με όποιον άλλον αποφασιστικό τρόπο χρειάζεται», είπε και εκτίμησε πως αυτή η προκλητικότητα η οποία στοχεύει στο να αναστατώσει το επίπεδο ασφάλειας και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Patrick Maisonnave αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση της χώρας, αναφέροντας πως σήμερα ανοίγονται νέες προοπτικές στο πεδίο αυτό.

«Η Ελλάδα σηκώνει το κεφάλι. Νέες προοπτικές ανοίγονται σε οικονομικό επίπεδο όπως χθες, όπως σήμερα έτσι και αύριο η Γαλλία έχει σκοπό να συνοδεύσει την επιστροφή της Ελλάδας και να σταθεί στο πλευρό της ως ένας ευνοούμενος εταίρος» και αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν στην απογείωση της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ