ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Κανονικά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Μαξίμου: Κανονικά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία
ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με πληροφορίες από το Μαξίμου να αναφέρουν πως ο σχεδιασμός των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τη γειτονική χώρα θα συνεχιστεί κανονικά.

Το μεσημέρι της Τρίτης, πηγές του υπουργείου Άμυνας διέρρεαν πως τα ΜΟΕ «παγώνουν» μετά από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στρατιωτική πίεση από κύκλους της Άγκυρας και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα προκλήθηκε σύγχυση, καθώς το Μαξίμου διαμήνυσε πως οι τεχνικές συζητήσεις θα προχωρήσουν κανονικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής κυβερνητική ανευθυνότητα με τα ελληνοτουρκικά

Πολύ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το μπρος-πίσω της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου έχει ως εξής:

«Παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά. Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης. Τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ