ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στο Λονδίνο - Το απόγευμα το ραντεβού με τον Ερντογάν

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στο Λονδίνο - Το απόγευμα το ραντεβού με τον Ερντογάν
INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας που πραγματοποιείται στο Λονδίνο την Τετάρτη, καθώς στις 16:30 ώρα Ελλάδας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία, με την επιθετική ρητορική της γείτονος να κλιμακώνεται διαρκώς, στον απόηχο του Μνημονίου Κατανόησης που είχαν υπογράψει την περασμένη εβδομάδα από κοινού η Τουρκία με την Λιβύη.

Για το θέμα, αυτό, αναμένεται να υπάρξει λίγο μετά τις 12:00 ώρα Ελλάδας παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΝΑΤΟ. Άλλωστε, ο ίδιος έχει διαμηνύσει εδώ και ημέρες ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να στέκεται αμέτοχο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Εξάλλου, στις 15:00 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τραμπ ανέφερε την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων έναντι της Τουρκίας, εξαιτίας της απόφασης της Άγκυρας να επιμείνει στην αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ