ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Προσωπική μου προτεραιότητα η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους

Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Προσωπική μου προτεραιότητα η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους
INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) αποτελεί κυβερνητική, αλλά και προσωπική μου προτεραιότητα», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Υποδεχόμαστε την 3η Δεκεμβρίου με την ελπίδα και την πίστη ότι κάποτε θα πάψει να αποτελεί ξεχωριστή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Και ότι οι πολίτες με αναπηρία θα ζουν, πλέον, με αξιοπρέπεια την καθημερινότητα όλων μας: Θα μετακινούνται άνετα, θα σπουδάζουν ανεμπόδιστα και θα εργάζονται χωρίς διακρίσεις, μετέχοντας ισότιμα στην κοινωνική δράση κάθε ημέρα του χρόνου», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Και προσθέτει: «Η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους αποτελεί κυβερνητική, αλλά και προσωπική μου προτεραιότητα. Ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική τεχνική επιτροπή που θα οδηγήσει σε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης με βάση τις ανάγκες, αλλά και τις επιλογές αυτών των συμπολιτών μας. Πρόκειται για καθήκον της Πολιτείας και χρέος προς τον Πολιτισμό μας».

«Όσο για μένα, αποτελεί φόρο τιμής στη Μαρίκα Μητσοτάκη που πρώτη έθεσε στο δημόσιο διάλογο - με θάρρος και κόστος, τότε - τα ζητήματα της αναπηρίας. Η 3η Δεκεμβρίου 2020 δεν πρέπει να βρει την Ελλάδα και πάλι καθηλωμένη σε λόγια συμπαράστασης. Αλλά με απολογισμό έργου και αποτελέσματος. Και αυτό θα γίνει», καταλήγει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ