ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα: Κρίσιμα ραντεβού Μητσοτάκη με Ερντογάν και Τραμπ

Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα: Κρίσιμα ραντεβού Μητσοτάκη με Ερντογάν και Τραμπ
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Κρίσιμες συναντήσεις έχει προγραμματίσει στο περιθώριο του Συνόδου του ΝΑΤΟ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας τόσο στους συμμάχους συνολικά όσο και στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ατομικά. 

Και αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να προχωρήσει σε μια συζήτηση με «ανοιχτά χαρτιά», εκθέτοντας την τουρκική προκλητικότητα στο σύνολό της.

Μιλώντας σε συνεργάτες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως θα «θέσει στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στις 11:45 ώρα Ελλάδος να παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ ενώ στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας αναμένεται και η παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Κατά τη διάρκεια αυτής, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να εκθέσει αναλυτικά τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή και να ζητήσει από τη Συμμαχία να πάρει θέση.

«Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωτα την πατρίδα μας, που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας» είπε προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης.

Tα κρίσιμα τετ-α-τετ

Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες.

Αμέσως μετά, και πιο συγκεκριμένα στις 16:30 ώρα Ελλάδος, είναι προγραμματισμένη το τετ-α-τετ με τον Τούρκο πρόεδρο, που γίνεται μετά από σχετικό αίτημα της Άγκυρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ