ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό με τη συμμετοχή δύο Επιτρόπων

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό με τη συμμετοχή δύο Επιτρόπων
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Σύσκεψη για το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή δύο Ευρωπαίων Επιτρόπων.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη θα μετέχουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

Το «παρών» θα δώσουν επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και η Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδιά, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Τα Νέα» πριν φτάσει στην Αθήνα, η κ. Γιόχανσον χαρακτήρισε απαραίτητο έναν αλληλέγγυο μηχανισμό στο νέο σύμφωνο για το μεταναστευτικό.

Στην ίδια συνέντευξη, η Επίτροπος τόνισε πως οι αποτελεσματικές επιστροφές, ζήτημα που θέτει η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λείπουν από το νέο Σύμφωνο μεταναστευτικής πολιτικής που επεξεργάζεται η Κομισιόν.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας στο προσφυγικό / μεταναστευτικό ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Μαξίμου θα τεθεί το ζήτημα των μη αποδεκτών συνθηκών σε ορισμένα καμπ, όπως για παράδειγμα η Μόρια.

Οι δύο Ευρωπαίοι επίτροποι ξεκινούν σήμερα από την Αθήνα περιοδεία στα κράτη – μέλη για να προετοιμάσουν τις προτάσεις της νέας Κομισιόν για ένα νέο Σύμφωνο μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ