ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα Βούτση για μεταναστευτικό και τηλεοπτικές άδειες

Μηνύματα Βούτση για μεταναστευτικό και τηλεοπτικές άδειες

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση να μην αναπαράγονται απόψεις κύκλων των Βρυξελλών που θέλουν την έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Βούτσης.

Σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως είναι «παραμύθι αυτό που ακούγεται για χρηματικά ποσά που δίνονταν στην χώρα, αλλά η κυβέρνηση δεν τα έπαιρνε» και ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πήρε ούτε ευρώ κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι Βρυξέλλες. «Βλέπω μια στάση στήριξης, υποστήριξης και ανοχής σε μια εκστρατεία που ενδεχομένως να είναι στην αρχή ότι τάχα επικρατεί ανοργανωσιά», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει κλιμάκωση της επίθεσης
εναντίον της Ελλάδας.

«Μην πέφτουμε θύματα παραπληροφόρησης που γίνεται συνειδητά από αυτούς τους κύκλους, που δεν είναι πλειοψηφικοί και θέλουν τη χώρα εκτός Σένγκεν και εμάς να γίνουμε στρατόπεδο ψυχών και ανθρωποφύλακες», είπε.

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε και πάλι στην τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, καλώντας την αντιπολίτευση να μην παραπέμπει στην αγορά. Η συζήτηση, όπως είπε, γίνεται τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που θα είναι ειδησεογραφικά, με πλήρες πρόγραμμα και όχι για τα θεματικά. «Δεν μπορεί να χωρέσει η αγορά διψήφιο αριθμό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων, την Δευτέρα, θα καταβληθεί προσπάθεια να φέρουν τα κόμματα τις προτάσεις τους για την στελέχωση του ΕΣΡ, προκειμένου να «αποδείξουμε όλοι αν θέλουν να λειτουργήσει αυτή η βουλή να πάψει να είναι σε μια εθελουσία ομηρία στην διαπλοκή των ΜΜΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ