ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την έκανε αποδεκτή.

Στη δήλωση παραίτησής του, που έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, ο κ. Διαματάρης τονίζει:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού».

Και συνεχίζει:

«Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Η υπόθεση του μεταπτυχιακού του κ. Διαματάρη βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τις περασμένες ημέρες, μετά από σχετική αποκάλυψη της ομογενειακής ιστοσελίδας kalami.us.

Το άρθρο αποκάλυπτε πως ο κ. Διαματάρης ουδέποτε υπήρξε απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia και δημοσιευόταν και φωτογραφία εγγράφου, η οποία επιβεβαίωνε το ρεπορτάζ.

Το θέμα ανέδειξε πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις περασμένες ημέρες έχει εκδώσει αρκετές ανακοινώσεις για το θέμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός της αριστείας δεν τόλμησε να αποπέμψει τον Διαματάρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού για το θέμα του Αντώνη Διαματάρη και μετά την παραίτησή του, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν «τόλμησε να αποπέμψει τον υφυπουργό του παρά τις αποκαλύψεις».

«Ο Πρωθυπουργός της αριστείας παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα ως τροχονόμος το φιάσκο με τον υφυπουργό του. Δεν είχε το θάρρος να τον διώξει παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του που διώκεται για κακουργήματα και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια» τονίζει σε μια σκωπτική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του».

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας «με πόνο ψυχής» το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ