ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει
CNN Greece

"Η εποχή του λαϊκισμού οδεύει στο τέλος της". Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο ίδιος είπε πως η ΝΔ δεν επιδιώκει νέες εκλογές, καθώς αυτές διεξήχθησαν μόλις τρεις μήνες πριν και απόκειται στην κυβερνητική πλειοψηφία να εφαρμόσει το προγράμμα της κυβέρνησης. "Δεν θα δώσουμε υποσχέσεις και θα μείνουμε μακριά από τον λαϊκισμό" τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερθείς στην αξιολόγηση των θεσμών είπε πως υπάρχουν μεγάλες εκκρεμότητες για το κλείσιμο της αξιολόγησης με το ασφαλιστικό να είναι η μεγαλύτερη. "Ως αντιπολίτευση καταθέσαμε προτάσεις για το ασφαλιστικό", ανάφερε και προσέθεσε πως ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει.

Ερωτηθείς για τα σημεία σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε το προσφυγικό και τις αποκρατικοποιήσεις. "Στο προσφυγικό πρεπει να βρούμε κοινό σημείο επαφής. Χάθηκαν έξι μήνες και πρεπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην εγκατάσταση των hot spots προκειμένου να μην χάσουμε περισσότερη αξιοπιστία στην ΕΕ", ανέφερε και σημείωσε πως εαν κάνουμε τα συμπεφωνηθέντα δεν θα τεθεί ζήτημα με τη Συνθήκη Σέγκεν.

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις είπε πως η κυβέρνηση θα πρεπει να κινηθεί πιο γρήγορα. " Η βούληση από μόνη της δεν επαρκεί. Πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα", τόνισε και έφερε ως παράδειγμα τις αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων που καθυστέρησαν για 1 χρόνο.

Αναφερόμενος στα σημεία αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στο ασφαλιστικό, στη φορολογία και στην αντιμετώπιση των θεσμών. "Το ασφαλιστικό δημιουργεί ασφαλισμένους δυο ταχυτήτων και αδικεί τους νέους ασφαλισμένους", τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε για τη ΝΔ και για τις αλλαγές στον κόμμα. "Παράγουμε εναλλακτικές αυτό είναι που περιμένει ο κόσμος απο εμάς", σημείωσε και προσέθεσε "δεν θα έχουμε φράξιες στη ΝΔ και δεν θα έχουμε προσωπικές σχέσεις να κυριαρχούν. Στόχος μας είναι να μη μείνουμε ενα κόμμα του 28%".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετέχει στην εκδήλωση "The World in 2016 Gala Dinner" του Economist, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso και στο οποίο το CNN Greece είναι χορηγός επικοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη
Τσακαλώτος: Η μεταρρυθμιστική κόπωση επιβάλει να προχωρήσουμε γρήγορα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ