ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ο Λίβυος πρέσβης έχει 72 ώρες για να εγκαταλείψει τη χώρα

Δένδιας: Ο Λίβυος πρέσβης έχει 72 ώρες για να εγκαταλείψει τη χώρα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Προθεσμία 72 ωρών έδωσε η Αθήνα στον πρέσβη της Λιβύης, ώστε να αποχωρήσει από την χώρα, μετά την απόφαση απέλασής του, η οποία του επιδόθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, το πρωί. 

«Η ανάρτηση της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσιών ζωνών Τουρκίας – Λιβύης στην ιστοσελίδα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ήρθε απλά να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις μας. Οι συντεταγμένες της απόπειρας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί ωμή παραβίαση του δικαίου της θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και άλλων κρατών, πέρα των τυπικών της ελαττωμάτων της», ανέφερε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας κατά την ανακοίνωση της απέλασης του πρέσβη της Λιβύης από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η απόπειρα αυτή είναι παράνομη και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα. Είναι δηλωτική εσκεμμένης πρόκλησης έντασης σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο. Ως εκ τούτου, καταδικάζεται άμεσα», συμπλήρωσε και ανακοίνωσε ότι ο Λίβυος επιτετραμμένος έχει προθεσμία 72 ωρών να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

«Με λύπη σας ανακοινώνω ότι κατά συνέπεια των ανωτέρω, σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του εδόθη διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα. Ως προς αυτό θα ήθελα να σας διευκρινίσω τα εξής, η απόφαση της απέλασης είναι ένδειξη δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνησης της Τρίπολης».ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ