ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Θα ανάψει «φωτιές» η παρουσία τουρκικού γεωτρύπανου στην ελληνική ΑΟΖ

Φίλης: Θα ανάψει «φωτιές» η παρουσία τουρκικού γεωτρύπανου στην ελληνική ΑΟΖ
FACEBOOK

Για την τουρκική προκλητικότητα και το αντίκτυπο που έχει στην Ελλάδα το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης μίλησε την Παρασκευή στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece, ο διεθνολόγος και εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης.

Ο κ. Φίλης επεσήμανε πως ο Ερντογάν με τις τελευταίες κινήσεις του δημιουργεί τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και γι’ αυτό το λόγο απαιτείται η Ελλάδα να εντείνει τις προσπάθειές της ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

«Εφόσον αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες της Ελλάδας να αποτρέψει την παρουσία πλωτού γεωτρύπανου ανάμεσα σε Κάρπαθο και Κρήτη, τότε μία στρατιωτική σύγκρουση δεν μπορεί να αποκλειστεί», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε δει σοβαρά την προοπτική οριοθέτησης Αποκλειστικής Ζώνης, έστω τμηματικά με την Αίγυπτο γιατί αν είχε συμβεί αυτό θα βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση καθώς οι δύο συμφωνίες, Ελλάδας – Κύπρου και Τουρκίας – Λιβύης θα έρχονταν η μία απέναντι στην άλλη.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ