ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Θα χάσω τον ύπνο μου αν δεν αναβαθμίσουμε τα F-16

Παναγιωτόπουλος: Θα χάσω τον ύπνο μου αν δεν αναβαθμίσουμε τα F-16
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων -«σήμερα κι όχι αύριο», όπως επί λέξει είπε, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διατύπωσε με τον πλέον σαφή τρόπο στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

«Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μια Εξεταστική Επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα, για να αναβαθμίσω τα αεροσκάφη F-16, με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτό τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές, που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας», ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage 2000.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έδωσε διευκρινίσεις για τη «διαρροή» περί παγώματος των ΜΟΕ, λέγοντας πως το υπουργείο δεν εκφράζεται με διαρροές, αλλά με επίσημες τοποθετήσεις. «Τοποθετήθηκα πολλές φορές υπέρ της ανάγκης να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας», είπε και συμπλήρωσε πως στο τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν συμφωνήθηκε η συνέχισή τους.

«Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τη δραματική συμπεριφορά τη Τουρκίας», επεσήμανε και δήλωσε αισιόδοξος ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια συνεννόησης.

«Δουλειά μου είναι να κάνω αυτά που πρέπει, ώστε τα επίπεδα εθνικής άμυνας της χώρας να είναι εκεί που πρέπει να είναι», ανέφερε ακόμη ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ