ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει το Μαξίμου το δημοσίευμα περί «Γερμανών συμβούλων»

Διαψεύδει το Μαξίμου το δημοσίευμα  περί «Γερμανών συμβούλων»
ΤΣΙΠΡΑΣ

Αίσθηση προκαλεί η το ρεπορτάζ της εφημερίδας  «Τα Νέα»  πως την περίοδο της φάσης της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση είχε επιλέξει γερμανούς συμβούλους προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Το Μαξίμου με ανακοίνωση του μέσω του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού έσπευσε να διαψεύσει το θέμα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η κυβέρνηση συνεργαζόταν με την εταιρεία Goetzpartners , ένα γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων που έχει άριστες σχέσεις με το πολιτικό σύστημα και οικονομικούς παράγοντες της Γερμανίας

Σύμφωνα με τα Νέα οι γερμανοί μάνατζερ της εταιρείας πρότειναν να χρησιμοποιηθεί το ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ως όχημα για την προσέλκυση επενδύσεων. Όμως η πρόταση δεν έφτασε ποτέ στο υπουργικό συμβούλιο αλλά προτιμήθηκε –σύμφωνα με γερμανικές πηγές της εφημερίδας- η λύση του δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα, η πρόταση των γερμανών μάνατζερ έκανε λόγο για εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ή αλλαγή νομίσματος.

Οι γερμανοί μάνατζερ διασφάλιζαν επαφές με κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους που «ήταν έτοιμοι να επενδύσουν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος επενδύσεων».

Η διάψευση του Μαξίμου

Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners.
Η εν λόγω εταιρεία πράγματι «χτύπησε» την πόρτα του Μαξίμου ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ .
Εντούτοις τόσο οι προτάσεις της όσο και η «αξιοπιστία» των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ