ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Γεννηματά με Κουτσούμπα για την «ΠΑΣΟΚοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα Γεννηματά με Κουτσούμπα για την «ΠΑΣΟΚοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκάλεσε η κόντρα που είχε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή για τα πρώην στελεχη του ΠΑΣΟΚ που απορροφήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων., 

Αφορμή στάθηκε ο χαρακτηρισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Κουτσούμπα ως «μεταμοντέρνο ΠΑΣΟΚ» αλλά και οι αναφορές του σε «άρτι αφιχθέντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ» που έχουν συγκυβερνήσει με την «επάρατη δεξιά».

Η Φώφη Γεννηματά σήκωσε το γάντι και ανεβαίνοντας στο βήμα, διερωτήθηκε από πού προέρχονταν τα στελέχη του ΚΚΕ Εσωτερικού. «Δικοί σας σύντροφοι δεν ήταν;» ήταν το ερώτημα προς το ΚΚΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κουτσούμπας παραλληλίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με το «παλαιό ΠΑΣΟΚ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την θέση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είναι το βαθύ, το βρώμικο, το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας τον περασμένο Μάιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Είχε πει τότε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ ακόμη και για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του με την ΝΔ, λέγοντας ότι «καλλιεργείται το πεδίο για τον «μεγάλο συνασπισμό» και στην Ελλάδα».

Όπως υποστήριξε, «οι διαβουλεύσεις για κάτι τέτοιο γίνονται από το 2015». Όπως είπε, «η Προοδευτική Συμμαχία που θέλει να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ακόμη μια απάτη, μια μεγάλη αυταπάτη».

Αλλά και πιο πρόσφατα, την 1η Δεκεμβρίου, ο κ. Κουτσούμπας «αναφέρθηκε στο θέμα της λεγόμενης ανασυγκρότησης του «ευρύτερου προοδευτικού χώρου», σχολιάζοντας πως: «Τώρα στην ουσία αυτό που παρατηρείται ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ, είναι να έχουμε ένα «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» και ένα «ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ». Ο ΣΥΡΙΖΑ “όσο πιο δεξιά τόσο πιο καλά”. Αυτή είναι η πολιτική του».

Η «πάσα» στον ΣΥΡΙΖΑ ως μεταμοντέρνο ΠΑΣΟΚ

Επίσης, σε άρθρο του στον «Ριζοσπάστη», υπό τον τίτλο «Ο "εκβιασμός" της ΝΔ και η "πάσα" στον ΣΥΡΙΖΑ» ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες «διακινείται από την κυβέρνηση ο εκβιασμός των διπλών εκλογών. Περιγράφεται ως "ταλαιπωρία", "περιπέτεια"» και με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση «προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να συναινέσουν στη διαμόρφωση νέου εκλογικού νόμου που θα αποκλείσει τις διπλές εκλογές και θα εξασφαλίσει τη "σταθερότητα»"».

«Με αφορμή (και) αυτά τα σενάρια, ο Αλέξης Τσίπρας ...σαν έτοιμος από καιρό πήρε την "πάσα" και θυμήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για "τη δυνατότητα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων"...» σημείωνε.

«Στην πραγματικότητα, ο "εκβιασμός" της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί την καλύτερη "πάσα" στον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να υψώσει εκ νέου κάλπικες διαχωριστικές γραμμές μέσα στην ελληνική κοινωνία. Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως το μεταμοντέρνο ΠΑΣΟΚ, θυμήθηκε τα αλήστου μνήμης περί "κυβέρνησης δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων"» υπογράμμιζε στο άρθρό του ο γ.γ. του ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ