ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Κοτζιά - Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Επικοινωνία Κοτζιά - Αναστασιάδη για το Κυπριακό
Eurokinissi

Την "κόκκινη γραμμή Κύπρου και Ελλάδας", στο θέμα των εγγυήσεων που δεν προϋποθέτει την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι το περιεχόμενο της λύσης, που θα σέβεται τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, «θα είναι η ισχυρότερη ασφαλιστική δικλείδα για το σύνολο του κυπριακού λαού».

Αυτό είπε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε παράλληλα και τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

"Είμαστε σε ένα στάδιο διακίνησης ιδεών", είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Εκείνο που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας, και από εκεί θα κριθούν όλα, είναι οι προτάσεις που υποβάλλονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 'Άρα, θα αναμένουμε να δούμε πώς θα προχωρήσει ο διάλογος».

Τις προσπάθειες, που πρέπει να καταβληθούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για επίλυση του Κυπριακού, συζήτησαν σε τηλεφωνική συνομιλία τους ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν και ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακό: Eπικοινωνία Μπάιντεν-Αναστασιάδη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ