ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποπομπή Κασιμάτη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ΝΔ - Καταθέτει μήνυση η ΠΟΑΣΥ

Αποπομπή Κασιμάτη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η ΝΔ - Καταθέτει μήνυση η ΠΟΑΣΥ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Την αποπομπή της Νίνας Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κυβέρνηση, εξαιτίας ενός σχολίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο αποκαλούσε τους αστυνομικούς με το γνωστό σύνθημα «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

«Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία, αλλά και για την Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχετικά με το σχόλιο της Νίνας Κασιμάτη.

Η βουλευτής Β' Πειραιά -κάτω από ένα screenshot από το δελτίο της ΕΡΤ- στο οποίο αναγραφόταν λανθασμένα η Ντόρα Μπακογιάννη ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το επίμαχο σχόλιο:

«Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι».

Μάλιστα η κυρία Κασιμάτη επανήλθε με νέο σχόλιο, τονίζοντας ότι αστειευόταν και επιτέθηκε στην «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ.

kasimati sxolio

Μήνυση κατά της Κασιμάτη από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ

«Αυτή τη στιγμή καταθέτω τη μήνυση κατά της κ. Κασιμάτη στο ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου. Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά που λέγονται από βουλευτές. Θα αποστείλω και σχετικό έγγραφο στον Πρόεδρο της Βουλής», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων,Γρηγόρης Γερακαράκος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

«Δεν είμαστε ούτε γουρούνια ούτε δολοφόνοι. Έχουμε χάσει πάρα πολλούς συναδέλφους για να υπερασπιστούμε την ασφάλεια των πολιτών και της ιδίας της κυρίας. Βγάλαμε και χθες ανακοίνωση. Αυτές οι γελοιότητες πρέπει να σταματήσουν, όποιος θέλει να γίνει πρόσωπο της ημέρας να γίνει με το έργο του και όχι με το να εξυβρίζει Έλληνες πολίτες» τόνισε.

«Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να ζητήσει μια συγγνώμη γιατί έχουμε παιδιά και ας πει στα δικά μου παιδιά ότι εγώ δεν είμαι δολοφόνος. Αυτό είναι απόδειξη. Και ότι ο κάθε συνάδελφος δεν είναι δολοφόνος», πρόσθεσε.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων είχε καλέσει νωρίτερα τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη, αλλιώς είχε προειδοποιήσει με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Η ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας Κασιμάτη, η οποία απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε σε δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο σύνθημα», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Μάλιστα, κάλεσε τους αρμόδιους θεσμούς «να εξασφαλίζουν και θωρακίσουν την αστυνομία και τους αστυνομικούς, ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους», αλλά και την κ. Κασιμάτη «να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της».

«Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε».

Η απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Τον αποτροπιασμό, την οργή αλλά και τη θλίψη τους εξέφρασαν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, για το σχόλιο της βουλευτού Β' Πειραιά

«Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα βουλευτής, είμαστε "Γουρούνια και Δολοφόνοι", αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας», αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως αφήνει «στην κρίση του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της τοπικής κοινωνίας την κα Βουλευτή», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ