ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασιμάτη: Συγγνώμη για το «Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι»

Κασιμάτη: Συγγνώμη για το «Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι»
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

Μετά την επίθεση της ΝΔ και των συνδικαλιστών της Αστυνομίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, επιχειρεί να ανασκευάσει την ανάρτησή της στην οποία συμπεριέλαβε το σύνθημα «Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι».

Σε δήλωσή της η κ. Κασιμάτη αναφέρει ότι: «Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς.»

Προσθέτει ότι: «Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην «αναγκαστικότητα του ξύλου» μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους.»

kasimati sxolio

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Το θέμα προέκυψε όταν η βουλευτής της Β Πειραιά συμπεριέλαβε το γνωστό σύνθημα σε χιουμοριστική ανάρτηση για άσχετο θέμα. Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έκαναν οργισμένες δηλώσεις, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ανέφερε: «Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κ. Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο δε πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε έκκληση στην βουλεύτρια να ζητήσει συγγνώμη.

Άδειασμα από το κόμμα

Παρ’ όλο που στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν «γελοίο» το όλο ζήτημα, εντούτοις, είναι εμφανές ότι η Κουμουνδούρου αδειάζει την κ. Κασιμάτη. Στην βουλεύτρια της Β Πειραιά προσάπτεται έλλειψη σοβαρότητας και απαράδεκτη χαλαρότητα στη διαχείριση των social media. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε στο CNN Greece ανώτερη κομματική πηγή: « Το ότι αναδεικνύονται σε μείζονα ζητήματα χαριεντισμοί του διαδικτύου δείχνει έλλειξη σοβαρότητας.» Είναι σαφές το «έλλειψη σοβαρότητας» δεν αφορά μόνο τη ΝΔ. Ο εκνευρισμός για την κ. Κασιμάτη γίνεται εντονότερος από το γεγονός ότι σε παλιότερη ψηφοφορία είχε σπάσει την κομματική γραμμή για τη σχέση κράτους-εκκλησίας, ενώ συχνά υιοθετεί θέσεις που θεωρούνται πιο «δεξιές» από την επίσημη γραμμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ