ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξοπούλου: Μπορεί να θέλουν άλλα πράγματα οι Τούρκοι, προφανώς δεν θα τα έχουν

Αλεξοπούλου: Μπορεί να θέλουν άλλα πράγματα οι Τούρκοι, προφανώς δεν θα τα έχουν
screen grab

Τη θέση ότι καμία χώρα δεν μπορεί να στραφεί κατά του ευρωπαϊκού δικαίου και να πετύχει αποτελέσματα αλλά και ότι οι ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε διπλωματικό επίπεδο αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς εξέφρασε η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece και την Αμαλία Κάτζου.

Κληθείσα να σχολιάσει την ευρωπαϊκή απάντηση στην Τουρκία σημείωσε ότι «οι επαφές του πρωθυπουργού εδώ και πολύ καιρό προφανώς και φέρνουν αποτέλεσμα. Είναι μια σειρά επαφών που ως αποτέλεσμα έχουν την ύψωση των τειχών διπλωματίας της Ελλάδας και της Ευρώπης έτσι όπως πρέπει να είναι. Κατά του ευρωπαϊκού δικαίου δεν μπορεί να πάει κανείς. Μπορεί να θέλουν διαφορετικά πράγματα οι Τούρκοι όμως προφανώς δεν θα τα έχουν. Άρα, λοιπόν, η συμφωνία αυτή είναι άκυρη, παράνομη, δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα».

Για το έαν η ελληνική κυβέρνηση άργησε να αντιδράσει, η κα Αλεξοπούλου τόνισε ότι «αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα τα πάντα είναι μεθοδικά και σοβαρά καμωμένα».

«Αυτό πρέπει να κρατήσουμε, δεν πρέπει να βιαζόμαστε, η διπλωματία δεν είναι είναι τηλεοπτική υπόθεση, δεν ξέρω αν κάποιοι προσπαθούν να το φέρουν σε τέτοια βάση, όμως δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας, η διπλωματία γίνεται σε άλλο επίπεδο και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα έχει αποτελέσματα που μας αξίζουν και οφείλουμε να έχουμε ως χώρα».



Η κα Αλεξοπούλου μίλησε από τα Καλάβρυτα όπου και βρέθηκε για τη μαύρη επέτειο του Ολοκαυτώματος, κάνοντας λόγο για «ημέρα μνήμης για τα μαρτυρικά Καλάβρυτα» και διατρανώνοντας την εκτίμηση ότι «οι Έλληνες όταν πάντοτε είμαστε ενωμένοι δεν αφήνουμε περιθώρια και για την εθνική μας κυριαρχία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ