ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπορίσοφ: Η Ελλάδα να βοηθήσει τον ευατό της μόνη της-Σημαντική η Τουρκία

Μπορίσοφ: Η Ελλάδα να βοηθήσει τον ευατό της μόνη της-Σημαντική η Τουρκία
(Christian Hartmann, Pool Photo via AP)

Αποστασιοποιημένος από τους υπόλοιπους ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στο ζήτημα της Τουρκίας, τόσο για τη συμφωνία με τη Λιβύη όσο και για τις κυρώσεις, λέγοντας μάλιστα πως «η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει μόνη της τον εαυτό της».

Κατά την είσοδό του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών, ο ίδιος είπε: «Όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία χθες βράδυ» είπε και πρόσθεσε πως «όλοι παρατηρούν ότι η συμφωνία (σσ. για τo προσφυγικό) θα έπρεπε να συνεχιστεί, όλοι παρατηρούν ότι η Τουρκία έχει μια πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση».

Και συνέχισε: «Κανείς δεν μιλάει πλέον για κυρώσεις στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, αλλά το αντίθετο, επειδή όταν επιβάλλονται κυρώσεις η Τουρκία δεν σταματά αλλά στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Είπα στους Έλληνες συνεργάτες μου να βρουν τα εργαλεία να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους, γιατί μπορεί να τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους, όμως τώρα η Τουρκία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή», σημείωσε.

Τις δηλώσεις αυτές του Βούλγαρου ομολόγου του σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας:

«Mερικές φορές χανόμαστε στη μετάφραση. Στήριξε την Ελλάδα ανεπιφύλακτα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα», πρόσθεσε.

«Από τις Βρυξέλλες, στέλνω μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης σε όλους τους Έλληνες σε όλες τις Ελληνίδες, από το Καστελόριζο ως την Κέρκυρα και από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο. Θέλω να γνωρίζουν όλες και όλοι ότι έχουμε ψυχραιμία, έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε σχέδιο, όχι μόνο γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αλλά γιατί έχουμε και πολύ ισχυρούς συμμάχους, οι οποίοι θα στέκονται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας όταν πρόκειται αυτή να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε ακόμη.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ