ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας - ΚΚΕ: Επικίνδυνο ιδεολόγημα η συνδιαχείριση του Αιγαίου

Κουτσούμπας - ΚΚΕ: Επικίνδυνο ιδεολόγημα η συνδιαχείριση του Αιγαίου
INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στηλίτευσε την Κυριακή από το Ηράκλειο Κρήτης ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι ο λαός δεν πρέπει να δεχτεί κανένα εκβιαστικό δίλημμα και καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

«Είναι αλήθεια πως η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, έκανε άλλο ένα επικίνδυνο βήμα μπροστά, με το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης για οριοθέτηση ΑΟΖ, που διέγραψε από το χάρτη την Κρήτη μας, αλλά και άλλα νησιά τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο. Μόνο που την τουρκική επιθετικότητα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει η πρόσδεση της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε «ψεύτικο και επικίνδυνο ιδεολόγημα το επιχείρημα περί συνδιαχείρισης του Αιγαίου».

Πρόσθεσε δε: «Ο λαός μας, πρέπει να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα, να μη δεχτεί καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και να σκεφτεί, πως αν στην Ελλάδα και στην Τουρκία έκαναν κουμάντο οι λαοί, εάν και στις δύο χώρες, όπως και σε άλλες γειτονικές μας χώρες στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, την εξουσία είχε η εργατική τάξη της κάθε χώρας, το σίγουρο θα ήταν, πως θα έβρισκαν τρόπο να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί λοιπόν πρέπει να πάμε. Εκεί πρέπει να κατευθύνεται η πάλη μας και μέσα στην Ελλάδα και σε κάθε άλλη χώρα της περιοχής».

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ, σημείωσε πως το κόμμα βρίσκεται μπροστά σε κάθε αγωνιστική ανάταση και κάλεσε την εργατική τάξη «να αντισταθεί και να διεκδικήσει, όσα έχει ανάγκη».

«Ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις συμμετέχουν μόνο κατά 7% στο σύνολο των φορολογικών εσόδων, η κυβέρνηση της ΝΔ, μείωσε κι άλλο τους φορολογικούς συντελεστές, από το 28% στο 24%, και για τα διανεμόμενα κέρδη, από το 10% στο 5%, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, συνεχίζουν να πληρώνουν το 93% των φορολογικών εσόδων. Η εργατική τάξη, ο λαός θα συνεχίζει να πληρώνει το μάρμαρο. Η εργατική τάξη θα συνεχίζει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, θα πληρώνει και για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, αφού οι κρατικές δαπάνες παραμένουν παγωμένες, ενώ οι ελλείψεις σε υποδομές και πάνω απ' όλα σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο νέο ασφαλιστικό, είπε ότι είναι συνέχεια των νόμων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων χρόνων: «Αυτό το ασφαλιστικό έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Γιατί έγκλημα είναι η συνολική ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού συστήματος, έτσι ώστε η ασφάλιση, από κοινωνικό δικαίωμα, να μετατρέπεται σε "επένδυση" και ατομικό ρίσκο. Έγκλημα είναι, οι εργαζόμενοι να υποχρεώνονται για όλη τη ζωή τους, να πληρώνουν ατέλειωτες εισφορές από το μισθό τους ή ακόμα και φόρους, αλλά στο τέλος, να μη γνωρίζουν τι θα πάρουν και αν θα πάρουν σύνταξη».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, έχει επεξεργασμένο πρόγραμμα και σχέδιο για να ζήσει ο λαός όπως του αξίζει, ενώ συμπλήρωσε ότι τα σύγχρονα δικαιώματα και η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους.

«Οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις τους, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να καυχιούνται και να ανταλλάσσουν συγχαρητήρια για πολλά και διάφορα. Για ένα πράγμα όμως δεν δίνουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Γιατί ένα πράγμα δεν καταφέρανε. Να τσακίσουν τη διάθεση για αντίσταση, την διάθεση για διεκδίκηση, την προοπτική ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε κι αλλιώς, μπορούν να αλλάξουν. Κι αυτό θα το βρουν μπροστά τους. Το ΚΚΕ γι' αυτό παλεύει και δεν πρόκειται να το βάλουν στο χέρι. Κάθε προσπάθειά μας, κάθε παρέμβασή μας, παίρνει υπόψη της την σημερινή πραγματικότητα αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής που μπορούν να αξιοποιηθούν για να "ανθρωπέψει ο άνθρωπος"», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ