ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπίστης εναντίον Πολάκη: Η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με εθνικιστικές προσεγγίσεις

Μπίστης εναντίον Πολάκη: Η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με εθνικιστικές προσεγγίσεις
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Δριμύτατη κριτική εναντίον του Παύλου Πολάκη, εξαπολύει την Κυριακή με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μπίστης, με αφορμή τα όσα είχε καταλογίσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, με φόντο τα εθνικά θέματα.

Στην ανάρτηση που συνυπογράφουν οι Νίκος Μπίστης, Αντώνης Λιάκος και Παναγιώτης Παναγιώτου σημειώνεται πως «είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει την διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του - όπως πιστεύουμε - η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις».

«Όταν όμως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς», προστίθεται στην ανάρτηση.

«Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», καταλήγει η δήλωση των κυρίων Μπίστη, Λιάκου και Παναγιώτου.

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως τα Ίμια «γκριζαρίστηκαν με τη στάση» του Κώστα Σημίτη και τον κατηγόρησε πως έδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για «σάπιο εκσυγχρονισμό».

Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσιεύτηκε άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Τα Νέα», στο οποίο επέκρινε τους χειρισμούς του Κώστα Καραμανλή στη Σύνοδο των Βρυξελλών το 2004.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ