ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμανατίδης κατά κυβέρνησης: «Ρέκβιεμ» των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ ο Προϋπολογισμός

Αμανατίδης κατά κυβέρνησης: «Ρέκβιεμ» των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ ο Προϋπολογισμός
INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, κατά τη συζήτηση που διεξάγεται επί του Προϋπολογισμού του 2020.

«Ο φετινός προϋπολογισμός είναι το "ρέκβιεμ" των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ», σημείωσε ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε: ««Η ΝΔ υποσχέθηκε ανάπτυξη 4% για να πάρει τις εκλογές, μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, καλές και νέες δουλειές, επούλωση πληγών, ειδικά της μεσαίας τάξης».

«Αντί να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η ΝΔ αύξησε με την πολιτική της, τις εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες, επειδή τα οφέλη της εξόδου από την κρίση δεν κατανέμονται δίκαια», ανέφερε ο κ. Αμανατίδης.

Είπε επίσης ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, «με δυσμενέστερες οικονομικές συνθήκες είχαμε μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης των κονδυλίων για την Παιδεία» ενώ στο νέο Προϋπολογισμό, «η αύξηση είναι αναιμική και δεν υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις».

Για τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι περικόπτονται κατά 20 εκατ. ευρώ, και ότι αυτό «αποδυναμώνει σε κρίσιμες για τη χώρα μας στιγμές τη δυνατότητα άσκησης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, ενώ υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και αδράνεια στην άσκηση πολιτιστικής και θρησκευτικής διπλωματίας».

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο κ. Αμανατίδης είπε ότι «μάλλον τα έλεγε για να ακούει μερίδα του κόμματος του, αφού η στήριξή μας σε μια πατριωτική εθνική στάση είναι δεδομένη, με δημιουργική κριτική στην εξωτερική πολιτική, χωρίς εργαλειοποίησή της, όπως έκανε η ΝΔ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ