ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά και Παυλόπουλο

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά και Παυλόπουλο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Για «επικοινωνιακή» διαχείριση των ελληνοτουρκικών εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός έχει εντάξει τα ελληνοτουρκικά στο εσωκομματικό παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα μάλιστα που ο Ερντογάν εντείνει τις προκλήσεις του. Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι:

Με αφορμή το άρθρο του Κώστα Σημίτη στα ΝΕΑ, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι: «Η επιλογή της εφημερίδας «Τα Νέα», ιδιοκτησίας γνωστού υποστηρικτή του κ. Μητσοτάκη, να αλλοιώσει τον τίτλο του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για τα ελληνοτουρκικά για να πλήξει έναν άλλον πρώην πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει το εν εξελίξει ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης με φόντο τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Οι ίδιες κομματικές πηγές καλούν τον πρωθυπουργό «να λύσει τα εσωκομματικά του σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο πέραν των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και να μην κάνει το πρόβλημα της ΝΔ πρόβλημα της χώρας».

Προσθέτουν δε ότι: «Την ίδια ώρα, η διαρροή των κανόνων εμπλοκής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες τις κυριακάτικες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, δείχνουν δυστυχώς πως η κυβέρνηση εξετάζει μέχρι και μείζονα εθνικά θέματα με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας».

Και καταλήγουν: «Τα ελληνοτουρκικά αποτελούν πολύ σοβαρό ζήτημα για να χρησιμοποιούνται για επικοινωνιακές πομφόλυγες και ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών».

Πολλά μηνύματα

Πέρα από αυτό καθαυτό το περιεχόμενο της επίθεσης στην κυβέρνηση, τα όσα είπαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν μηνύματα σε διάφορες κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη γραμμή της «εθνικά υπεύθυνης αντιπολίτευσης» και δεν «πλειοδοτεί» σε σκληρότητα απέναντι στην Τουρκία. Η κριτική στην κυβέρνηση γίνεται για έλλειψη σοβαρότητας και μικροκομματική λογική.
  2. Η Κουμουνδούρου δεν παίρνει θέση στην κόντρα Σημίτη-Καραμανλή για το Ελσίνκι. Αυτή η αποστασιοποίηση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως έμμεση αποδοκιμασία όσων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ενεπλάκησαν στη διαμάχη για το άρθρο του Κώστα Σημίτη στα ΝΕΑ.
  3. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να διεμβολίσει το κυβερνητικό στρατόπεδο, εκμεταλλευόμενη τις διαφορετικές απόψεις στελεχών της ΝΔ για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Εμμέσως πλην σαφώς, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στον ίδιο τον πρωθυπουργό τις κινήσεις που εκτυλίσσονται, ενάντια στην υποψηφιότητα Παυλόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ