ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Φρανκφούρτη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ

Στη Φρανκφούρτη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ
INTIME NEWS / Δελτίο τύπου / POOL

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί σήμερα στη Φρανκφούρτη, όπου στις 18:15 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Λαγκάρντ είναι η πρώτη που γίνεται μετά και την ανάληψη των καθηκόντων της ως νέα επικεφαλής της ΕΚΤ.

Η Λαγκάρντ θα παραθέσει ειδικό αποχαιρετιστήριο δείπνο στη Φρανκφούρτη για την αποχώρηση του Μπενουά Κερέ, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής.

Η εν λόγω συνάντηση δεν έχει επίσημη ατζέντα αλλά παρόλα αυτά θεωρείται σημαντική.

Και αυτό γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με την κ. Λαγκάρντ, ενώ θα τεθούν τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δείξει πως το… κλίμα στην Ελλάδα έχει πλέον αλλάξει, ότι υπάρχει σταθερότητα και οι οικονομικοί δείκτες έχουν ανακάμψει.

Έτσι, η συζήτηση θα στραφεί προς την υποχρέωση των δανειστών να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε η χώρα να έχει ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα είναι σε διαδικασία ενισχυμένης επιτήρησης και πως στόχος της χώρας είναι να ξεφύγει το συντομότερο από αυτό.

Είχε τονίσει δε, ότι στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο του 2021 να επιστρέψει η χώρα στην επενδυτική βαθμίδα και να έχει πρόσβαση στο φτηνό χρήμα της ΕΚΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ