ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στάση εργασίας Μετρό: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας

Στάση εργασίας Μετρό: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

Νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας προανήγγειλε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο την στάση εργασίας στο Μετρό που προκάλεσε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους.

«Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που ζήτησε παράλληλα συγγνώμη από τους Αθηναίους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν σήμερα το πρωί.

Η στάση εργασίας στο Μετρό, από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 10:00πμ, ανάγκασε τους πρωί τους Αθηναίους να κυκλοφορήσουν με τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Η κατάσταση στους δρόμους έχει αρχίσει σιγά - σιγά να εξομαλύνεται, όπως άλλωστε φαίνεται και στον σχετικό χάρτη.

Capture

Καραμανλής: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί «νταβατζηλίκια»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τόνισε:

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα, που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές, να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατ. πολίτες»

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί “νταβατζηλίκια” και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία» σημείωσε ο κ. Καραμανλής, που παράλληλα τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.



Το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια γιατί οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις τόνισε ο κ. Καραμανλής και προσέθεσε ότι είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ο υπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ