ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Στο επίδομα θέρμανσης προστίθενται τα χρήματα της ενίσχυσης του Τύπου

Πέτσας: Στο επίδομα θέρμανσης προστίθενται τα χρήματα της ενίσχυσης του Τύπου
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για το επίδομα θέρμανσης θα διατεθεί το αδιάθετο ποσό για την ενίσχυση του Τύπου, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, οι οποίες φέτος αναμένεται να αγγίξουν τις 60.000.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε: «Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, το αδιάθετο ποσό για την ενίσχυση του Τύπου θα δοθεί στο επίδομα θέρμανσης προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που φέτος αναμένεται να φτάσουν τις 600.000».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, το αδιάθετο ποσό θα προστεθεί στο κονδύλι των 68 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα.

Επιπλέον, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ανακοίνωσης νέων θετικών μέτρων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την αυριανή παρέμβασή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Σε ερώτηση για τον εάν η κυβέρνηση φοβάται θερμό επεισόδιο εντός των επόμενων ημερών ο κ. Πέτσας επανέλαβε τη τοποθέτηση του πρωθυπουργού στον Τύπο λέγοντας «δεν φοβόμαστε κανένα θερμό επεισόδιο, είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε και με γνώμονα την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων κάνουμε ό,τι χρειάζεται για αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση για προσφυγή στη Χάγη είπε ότι η κυβέρνηση διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων για να πράξει αυτό που θα χρειαστεί, στο χρόνο που θα επιλέξει.

«Και αυτό γιατί έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και έχουμε τη δύναμη να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια» πρόσθεσε.

Για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας επανάλαβε την τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας, ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιος σχεδιασμός.

Σε ερώτηση για το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σχολίασε ότι η ευθύνη που οδήγησε την Τουρκία εκτός ΕΕ και την κρατά μακριά της βαρύνει αποκλειστικά την Τουρκία και δεν έχει να κάνει με τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές γίνεται προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξάγει τα εσωκομματικά του προβλήματα, είτε αφορούν το θέμα του κ. Τσακαλώτου και του κ. Παππά ή του κ. Τζανακόπουλου, σε άλλα κόμματα ή τα εθνικά ζητήματα.

«Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά του» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ