ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βαρβιτσιώτη - Μουζάλα για τον Εθνικό Συντονιστή Μεταναστευτικού

Κόντρα Βαρβιτσιώτη - Μουζάλα για τον Εθνικό Συντονιστή Μεταναστευτικού
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Μαίνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ για τον ορισμό Εθνικού Συντονιστή για το προσφυγικό /μεταναστευτικό. 

Στη Βουλή, όπου συζητείται για τέταρτη ημέρα ο προϋπολογισμός του 2020, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι θέλει να «χτυπήσει» το κράτος δικαίου, καταγγέλλοντας το θεσμό του Εθνικού Συντονιστή και τα κλειστά κέντρα κράτησης.

«Θα φορτώσετε τον ελληνικό λαό με ντροπή αιώνων, γιατί θα πάτε την κατάσταση στα ξερονήσια, δεν είναι ανικανότητα, είναι σχέδιο και πρέπει να προφυλάξουμε το λαό μας», είπε ο κ. Μουζάλας και στρεφόμενος κατά των εδράνων της ΝΔ, είπε: «Είστε ΕΡΕ του ’65 και όχι ΝΔ, κοιτάξτε όσοι από εσάς θέλετε να είστε ΝΔ».

Συνέχισε δε, λέγοντας πως «δεν είναι αν αγαπάς ή όχι τους πρόσφυγες ή μετανάστες είναι αν θεωρείς ότι είσαι κράτος δικαίου ή όχι. Ο μετασχηματισμένος ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφική τάση της προοδευτικής παράταξης θα είναι απέναντι σε αυτά τα σχέδια».

Στον πρώην υπουργό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επεσήμανε ότι «η ΝΔ είναι η φιλελεύθερη παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη τη στιγμή που όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερή ψυχή σας πολεμούσε την ευρωπαϊκή πολιτική».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαβάζει λάθος τα δεδομένα κι ότι αντί να κάνει κριτική στην Ευρώπη για το πώς διαχειρίζεται το μεταναστευτικό μιλά για ξερονήσια. «Ο Εθνικός Συντονιστής ασχολείται και με σύνορα και με διαχείριση του εσωτερικού, για πρώτη φορά εμπλέκουμε τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για να μην αισθάνονται αποκλεισμένες οι τοπικές κοινωνίες», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ