ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2020 - Βαρουφάκης: Η ΝΔ θα τον έχει αποκηρύξει και αποποιηθεί μέσα σε 12 ή 24 μήνες

Προϋπολογισμός 2020 - Βαρουφάκης: Η ΝΔ  θα τον έχει αποκηρύξει και αποποιηθεί μέσα σε 12 ή 24 μήνες
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός της «κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως άλλο ένα ευχολόγιο μιας ακόμη μνημονιακής νύχτας».

Στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2020, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 και υπουργός Οικονομικών το α' εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμύνθηκε των χειρισμών του, σχολιάζοντας μάλιστα, ότι δεν στοίχισε στη χώρα η δημιουργική ασάφεια, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε ότι η ΝΔ θα έχει μέσα σε 12 ή 24 μήνες αποκηρύξει και αποποιηθεί τον προϋπολογισμό αυτό, όπως συνέβη με κάθε προϋπολογισμό της τελευταίας δεκαετίας και επεσήμανε ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να πάνε καλά αν δεν έρθει πρώτα η αναδιάρθρωση του χρέους.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν παρών στην αίθουσα, χαρακτήρισε εξαιρετική κίνηση τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, διερωτήθηκε ωστόσο, γιατί δεν συζήτησε μαζί της το κούρεμα του χρέους.

Στράφηκε όμως και κατά των πρώην συντρόφων του, στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν διστάζει να τα βάλει μαζί τους. «Δεν διστάζω να τα βάζω με τους τεως συντρόφους μου ιδίως για την αριστερή νομιμοποίηση της δουλοπαροικίας τους, όμως δεν θα επιτρέψω στη ΝΔ να γίνει τιμητής, λόγω της ηττοπάθειας και των τύψεων του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ