ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η χαμογελαστή selfie του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού

Η χαμογελαστή selfie του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε μία… χαλαρή ανάρτηση στο Instagram, μετά την ψήφιση του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησής του.

Ανέβασε στο προφίλ του μία φωτογραφία με το οικονομικό επιτελείο, ποζάροντας, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Να σημειωθεί πως η πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή, που διήρκεσε περίπου 50ώρες και τοποθετήθηκαν 224βουλευτές και 34μέλη της κυβέρνησης, κορυφώθηκε χθες με την ομιλία του πρωθυπουργού και την ονομαστική ψηφοφορία που παραδοσιακά λαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 158 υπερψήφισαν, έναντι 139 που καταψήφισαν.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 250 βουλευτών (39 όχι, 8 «παρών») ψηφίστηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Άμυνας. Τις δαπάνες άμυνας ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση ενώ διαφοροποιήθηκε το ΚΙΝΑΛ, που μέσω ανακοίνωσης του Βασίλη Κεγκέρογλου που εκδόθηκε μετά την ψηφοφορία αποσαφήνισε πως το κόμμα αρνήθηκε να συμφωνήσει με τη μείωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε μια «ιδιαίτερα κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα περίοδο».

Οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας ψηφίστηκαν από 242 βουλευτές (55 όχι). Οι δαπάνες των υπολοίπων υπουργείων ψηφίστηκαν επίσης από 158 βουλευτές (139 κατά) με μόνη διαφοροποίηση στις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών που ψηφίστηκαν από 159 βουλευτές (138 κατά).

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

https://www.instagram.com/p/B6OrZ7-DGCD

ΔΗΜΟΦΙΛΗ