ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε με τη μείωση των αμυντικών δαπανών

ΚΙΝΑΛ: Αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε με τη μείωση των αμυντικών δαπανών
INTIME/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για πολιτική υποκρισία που δεν έχει όριο κατηγορεί το Κίνημα Αλλαγής την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «παπαγαλάκια» τους που επιτίθενται, «ψελλίζοντας δήθεν επιχειρήματα περί "συναίνεσης"», κατά του ΚΙΝΑΛ, το οποίο καταψήφισε τα κονδύλια για την Άμυνα χθες στον προϋπολογισμό.

«Η πολιτική υποκρισία δεν έχει όριο. Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση θα έπρεπε να απολογούνται γιατί ψήφισαν τη μείωση του Προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε μια κρίσιμη φάση για τα εθνικά μας θέματα» σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ και τονίζει:

«Ναι, εμείς αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε με την μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 141 εκ. ευρώ. Γιατί η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας δεν γίνεται μόνο στα λόγια. Απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά χαρακτήρισαν ντροπή το γεγονός ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε τέτοια εθνική συγκυρία, ψήφισαν υπέρ της μείωσης κατά 141 εκατ. ευρώ των αμυντικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται πως, χθες βράδυ αμέσως μετά την υπερψήφιση του προυπολογισμού, ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε πως «σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα περίοδο, αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε με τη μείωση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Οι αμυντικές δαπάνες υπερψηφίστηκαν από 250 βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικής Λύσης, 39 καταψήφισαν και 8 δήλωσαν «παρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ