ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα για το πτυχίο: Συνεχής κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τον Διαματάρη

Όλα για το πτυχίο: Συνεχής κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τον Διαματάρη
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης για το πτυχίο του Αντώνη Διαματάρη, ζήτημα για το οποίο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν με ειρωνικό τρόπο σε σχόλιο κυβερνητικών κύκλων: «Η κυβέρνηση μπορεί να μη βρήκε το ένταλμα πριν την αντισυνταγματική εισβολή στο σπίτι του κ. Ινδαρέ που ψάχνει εδώ και τέσσερις μέρες όλη η Ελλάδα, αλλά ανακάλυψε το πτυχίο του κ. Διαματάρη. Ποτέ δεν είναι αργά. «

Οι ίδιες πηγές προσέθεσαν ότι: «Ως προς την ουσία της υπόθεσης, ο κ. Διαματάρης εμφανιζόταν ψευδώς ως πτυχιούχος και παραβίασε το Σύνταγμα έχοντας επιχειρηματική δραστηριότητα αν και υπουργός. Σήμερα, ένα μήνα μετά, ανακάλυψε κάποια επιστολή που δήθεν πιστοποιεί τις σπουδές του, την οποία όμως δεν έβρισκε όταν του ζητούσαν όλοι να δώσει απαντήσεις και στοιχεία για το πλαστό βιογραφικό του.»

Καταλήγοντας, υπογράμμισαν: «Ωστόσο, αφού η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ζητάει και τα ρέστα, ενδεχομένως και από τα φιλικά της ΜΜΕ που έκραξαν τη fake αριστεία, αν κανείς άλλος δεν ανταποκριθεί μπορεί κάλλιστα να ζητήσει η ίδια μία συγγνώμη από τον κ. Διαματάρη αποκαθιστώντας τον ως υπουργό.»

Το σχόλιο

Κυβερνητικοί κύκλοι είχαν κάνει νωρίτερα το εξής σχόλιο: «O Aντώνης Διαματάρης, παρουσίασε σήμερα το επίσημο έγγραφο από το Πανεπιστήμιο Columbia που πιστοποιεί ότι είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται για την απόκτηση MBA. Ήταν ακριβής λοιπόν η δήλωσή του ότι σπούδασε στο Columbia παρότι δεν προσήλθε να παραλάβει το πτυχίο του. Ο ίδιος για λόγους ευθιξίας κι επειδή αμέλησε να αποχωρήσει έγκαιρα από τη θέση διευθύνοντος συμβούλου, υπέβαλε την παραίτησή του.»

Οι ίδιοι κύκλοι παρατήρησαν ότι: «Έχουν άραγε κάποιο σχόλιο για το επίσημο έγγραφο του Columbia, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να τον κανιβαλίσουν; Θα του ζητήσουν συγγνώμη για όσα ψέματα είπαν εις βάρος του; Με την παρουσίαση του σημερινού εγγράφου κλείνει ένας κύκλος, με τη λάσπη να επιστρέφει σε αυτούς που την εκτόξευσαν. Ας το καταλάβουν. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε όταν κυβερνούσαν εκείνοι, για τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Η λέξη ευθιξία μπορεί να είναι άγνωστη για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως για τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Τσίπρα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ