ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουκάκι: Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Κουκάκι: Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος, ζήτησαν από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Ανδρέα Ποττάκη, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον τομέα Δικαιοσύνης, Διονύσης Καλαματιανός, με τους δύο βουλευτές να κάνουν λόγο για «κλιμάκωση των κρουσμάτων βίας, αυθαιρεσίας και καταστολής των αστυνομικών οργάνων».

«Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε με το Συνήγορο του Πολίτη τις ανησυχίες μας αυτές και να ζητήσουμε την παρέμβασή του για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος», δήλωσε ο κ. Καλαματιανός, έπειτα από τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη.

«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την κλιμάκωση της αυθαιρεσίας της βίας και της καταστολής των αστυνομικών οργάνων», είπε, προσθέτοντας ότι «η παραβίαση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι ευθεία επίθεση στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας και είναι αναγκαίο να καταδικαστεί από όλους» και πως «τέτοια φαινόμενα αντιβαίνουν στο κράτος δικαίου, αντιβαίνουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία».

«Είμαστε εδώ για τρεις λόγους», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης: «Γιατί έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Συνήγορο του Πολίτη. Γιατί τα κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Ταυτόχρονα έχει παρουσιαστεί και ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο από την ίδια την κυβέρνηση που επιχειρεί διαρκώς να συγκαλύψει αυτά τα κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας, αδιαφορώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Σύνταγμα, τους νόμους».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι «εμείς πιστεύουμε σε μια σύννομη αστυνομία και όχι σε μια έκνομη αστυνομία». «Πιστεύουμε», συνέχισε, ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να προκαταλαμβάνει τα πορίσματα των ερευνών -που είτε θα διεξαχθούν στο εσωτερικό της αστυνομίας είτε πολύ περισσότερο από τον Συνήγορο του Πολίτη-, σπεύδοντας να κάνει δηλώσεις, όπως έκανε η κυβέρνηση ότι δήθεν όλα έχουν γίνει όπως έπρεπε να έχουν γίνει από πλευράς επιμέρους αστυνομικών δυνάμεων».

«Εμείς θα επιμείνουμε. Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Συνήγορο του Πολίτη, αλλά δεν θα χαριστούμε σε φαινόμενα έκνομης βίας σαν αυτά που έζησε το πανελλήνιο αυτές τις μέρες, ιδίως όπως αυτά που έζησε με την περίπτωση της οικογένειας Ινδαρέ, μέσα στο σπίτι τους», διεμήνυσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ