ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Ξεκάθαρο το μήνυμα προς Τουρκία για τις έρευνες στην Κρήτη

Κατρούγκαλος: Ξεκάθαρο το μήνυμα προς Τουρκία για τις έρευνες στην Κρήτη
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

«Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο, όπως ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: "Ούτε να το διανοηθείτε"», τονίζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος για τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί αποστολής ερευνητικού σκάφους νοτίως της Κρήτης.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τονίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ότι «ο φόβος της αποτυχίας (σε πιθανό αίτημα της Αθήνας για επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία) είναι ο χειρότερος σύμβουλος, αν οδηγεί σε απραξία».

«Μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που αποφασίστηκαν κυρώσεις, το έργο της κυβέρνησης είναι πολύ ευκολότερο, γιατί ο δρόμος είναι στρωμένος», σημειώνει χαρακτηριστικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι παλινωδίες, η διγλωσσία και η αναποφασιστικότητα» έναντι της τουρκικής προκλητικότητας «δεν συμβάλλουν στη δημιουργία αποτελεσματικού εθνικού μετώπου», προσθέτει ο κ. Κατρούγκαλος.

Εκτιμά, παράλληλα, ότι δεν θα πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα η προσφυγή στη Χάγη, αλλά «η επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων, η απαίτηση από τον Ντόναλντ Τραμπ για σαφή στήριξη του αγωγού EastMed, που ενώνει Κύπρο - Κρήτη, η συμμετοχή στη Διαδικασία Βερολίνου για τη Λιβύη, η δημιουργία προϋποθέσεων για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών και, αν αυτές αποτύχουν, η διαπραγμάτευση για σύναψη συνυποσχετικού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ