ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις για νέα εργολαβία της εταιρίας του Φλαμπουράρη ζητά το Ποτάμι

Εξηγήσεις για νέα εργολαβία της εταιρίας του Φλαμπουράρη ζητά το Ποτάμι
Στιγμιότυπο με τον Αλέκο Φλαμπουράρη στη Βουλή (φωτό αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απαντήσεις για τις σχέσεις της ΕΥΔΑΠ με την «Διάτμηση» ζητά το Ποτάμι μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η εταιρία που ίδρυσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ανέλαβε και νέα εργολαβία στην περιοχή του Πειραιά με προϋπολογισμό 4,9 εκατ. ευρώ και με ποσοστό έκπτωσης που αγγίζει το 60%.

Οι βουλευτές του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς και Ιάσων Φωτήλας με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, αναφέρουν ότι λίγους μήνες μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, μέσω της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ», της οποίας υπήρξε μέχρι και πρόσφατα ο βασικός της μέτοχος, η εταιρία μπήκε ξανά στον χορό της ανάληψης δημοσίων έργων, αναλαμβάνοντας εργολαβία της ΕΥΔΑΠ.

«Φαίνεται ότι η Ε.ΥΔ.Α.Π. έχει μια «ιδιαίτερη συμπάθεια» προς την συγκεκριμένη εταιρεία, μιας και πρόκειται για το όγδοο έργο που της αναθέτει», αναφέρουν, προσθέτοντας πως προκύπτει και ζήτημα «συγγένειας», καθώς ο Γενικός Διευθυντής λειτουργίας δικτύων και εγκαταστάσεων της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. Γιώργος Καραγιάννης, ο προϊστάμενος δηλαδή των έργων, είναι κουμπάρος με τον νυν επικεφαλής της εταιρείας “ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ” Ιωάννη Κοτταρίδη. Στο παρελθόν μάλιστα, σημειώνουν, οι κ.κ. Καραγιάννης, Κοτταρίδης και Φλαμπουράρης είχαν υπάρξει και συνέταιροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ