ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ

Νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παραμένει το αδιέξοδο στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στυλώνουν τα πόδια και να αρνούνται να συναινέσουν, εάν δεν επιστρέψουν οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών στα χέρια του Συμβουλίου.

Και στη σημερινή συνεδρίαση, η πρόταση του Νίκου Βούτση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη κατά το Σύνταγμα πλειοψηφία των 4/5, καθώς θετικά ψήφισαν μόνον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού, ενώ παρών δήλωσαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε πως με το νέο νόμο θα περιοριστούν οι άδειες για τους ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, που δεν είναι αυτή τη στιγμή βιώσιμοι, ωστόσο θα υπάρχουν περιφερειακά ή θεματικά κανάλια και «θα μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις», όπως είπε, για να προκύψουν μεγαλύτερα κανάλια. Ο Πρόεδρος της Βουλής επέκρινε τη ΝΔ για τη στάση της και κάνοντας την αυτοκριτική του είπε πως καθυστέρησε η διαδικασία, καθώς θεώρησε σωστό να εκλεγεί πρώτα πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να επιστρέψει στο ΕΣΡ η διαγωνιστική διαδικασία ζήτησε εκ νέου ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ, ενώ κατάλογο με ονόματα για τη συγκρότηση του παρουσίασε το Ποτάμι, λέγοντας ότι το θέμα των αδειών πρέπει να το αναλάβουν τεχνοκράτες και όχι πολιτικοί.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Βούτσης διέψευσε ότι έχει «κλείσει» η δουλειά με Τούρκο επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να αποκτήσει ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό. Το θέμα άνοιξε ο Ανδρέας Λοβέρδος που αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που εμφανίζουν Τούρκο επιχειρηματία να δηλώνει πως έχει συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για την αγορά τηλεοπτικής συχνότητας στη χώρα μας, ενώ επί του ίδιου θέματος τοποθετήθηκε και ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων.

«Σας λέω ευθύτατα δεν υπάρχει καμία δέσμευση από στέλεχος της κυβέρνησης προς οποιονδήποτε, ακόμη και Έλληνα, πόσο μάλλον σε Τούρκο. Καθαρά πράγματα», είπε Πρόεδρος της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ