ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες: Στο αρχείο η υπόθεση Φλαμπουράρη, αναμένουν στοιχεία από τον Γιώργο Σταθάκη

Πόθεν έσχες: Στο αρχείο η υπόθεση Φλαμπουράρη, αναμένουν στοιχεία από τον Γιώργο Σταθάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση Φλαμπουράρη με απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, η οποία αποφάνθηκε με πέντε ψήφους υπέρ έναντι δύο κατά ότι δεν υπάρχει θέμα με τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης.

Υπέρ του «κλεισίματος» της υπόθεσης ψήφισαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά και οι εκπρόσωποι της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, της ΤτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Καταψήφισαν ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ, που εκτιμά πως υπάρχει παράβαση καθήκοντος, και η εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου.

Η επιτροπή πόθεν έσχες δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση Σταθάκη, καθώς ο υπουργός Οικονομίας δεν έχει προσκομίσει τα στοιχεία που του έχουν ζητηθεί, ενώ σε ότι αφορά την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη παρά το υπόμνημα με τα νέα στοιχεία που προσκόμισε, δεν έχει αλλάξει ως προς την απόφαση παραπομπής στη δικαιοσύνη για μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης το διάστημα που ήταν σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου. Θα εξεταστεί ωστόσο, κατά προτεραιότητα η δήλωση που υπέβαλε για το διάστημα που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ