ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρατομήθηκε ο αρμόδιος διοικητής της Τροχαίας μετά το χάος στην Εθνική Οδό

Καρατομήθηκε ο αρμόδιος διοικητής της Τροχαίας μετά το χάος στην Εθνική Οδό

Αντικαθίσταται ο διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας, που δημιούργησαν χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας χθες και οδήγησαν στο κλείσιμό της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τη Δευτέρα στους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη να κινήσουν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου».

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Την ίδια ώρα, με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

Όπως τονίζει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ