ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας-Αβραμόπουλος: Έχει σημειωθεί πρόοδος στο προσφυγικό από το Νοέμβριο

Τσίπρας-Αβραμόπουλος: Έχει σημειωθεί πρόοδος στο προσφυγικό από το Νοέμβριο
ΕUROKINISSI

Πρόοδος σε σχέση με το Νοέμβριο έχει σημειωθεί στο προσφυγικό είναι το κοινό συμπέρασμα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποδεχόμενος τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και διεκδικεί και από τους άλλους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Επίτροπο Μετανάστευσης για τις αποφάσεις που έλαβε η διυπουργική επιτροπή το περασμένο Σάββατο για την επιτάχυνση των δράσεων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση προωθεί την ταχεία αποπεράτωση των hotspots σε 5 νησιά καθώς και τη δημιουργία δύο κέντρων μετεγκατάστασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .

Ο πρωθυπουργός θέλησε να τονίσει πως έκθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα αφορούσε τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά από τότε έχει συντελεστεί πολύ μεγάλη πρόοδος και έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος αναγνώρισε ότι οι ρυθμοί έχουν επιταχυνθεί και έχουν γίνει πράγματα προς το καλύτερο από τον Νοέμβριο του 2015.

Διαβάστε ακόμα:

Δ. Αβράμοπουλος: Δεν τέθηκε θέμα εξόδου από τη Σένγκεν για την Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ