ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγγνώμη Τζιτζικώστα για τις σεξιστικές του αναφορές σε γυναίκες της περιφέρειας

Συγγνώμη Τζιτζικώστα για τις σεξιστικές του αναφορές σε γυναίκες της περιφέρειας
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Συγγνώμη για τις σεξιστικές του αναφορές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ζητά με ανάρτησή του στο facebook ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην ανάρτησή του ο περιφερειάρχης κάνει λόγο για «ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», προσθέτοντας ότι ο τρόπος αυτός «ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα».

«Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο περιφερειάρχης προσπάθησε ανεπιτυχώς να «αστειευτεί» με γυναίκες εργαζόμενες της Περιφέρειας, με αφορμή την κατασκευή στούντιο κινηματογράφησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το τοπικό site alterthess.gr, με αφορμή τις πρωτοχρονιάτικες ευχές, ο εκπρόσωπος του Film Office, του οργανισμού που έχει αναλάβει να προωθήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τον Απόστολο Τζιτζικώστα και χρησιμοποιώντας μια κινηματογραφική κλακέτα εξέφρασε ευχές για το νέο απόκτημα της Θεσσαλονίκης και ...αστειεύτηκε ζητώντας από τον κ. Τζιτζικώστα να μπορέσουν όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Άστοχη ήταν ωστόσο η αντίδραση του Απόστολου Τζιτζικώστα, αφού φαίνεται να κάνει μια χαρακτηριστική χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου και απευθυνόμενος στις γυναίκες εργαζόμενες της περιφέρειας ρώτησε «τι είδους ταινία, προσέξτε τι θα πείτε».

Οι εργαζόμενες ξέσπασαν σε αμήχανα γέλια ενώ ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε: «Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη, σας ενδιαφέρει;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ