Αγωγός EastMed – Χατζηδάκης: Πιθανή η ένταξη της Αιγύπτου στη συμφωνία
Ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, γνωστοποίησε ότι το έργο του EastMed πιθανότατα θα ενταχθεί και η Αίγυπτος.
«Η ενόχληση της Τουρκίας είναι ενδεικτική ότι κάτι κάναμε χθες υπογράφοντας τη συμφωνία για τον EastMed», είπε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ μία ημέρα μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας.
Διευκρίνισε, όμως – απηχώντας και τα όσα είπαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Αναστασιάδης και Μπενιαμίν Νετανιάχου στην κοινή συνέντευξη Τύπου τους – πως «δεν θέλουμε να αποκλείσουμε την Τουρκία, και αυτό το ανέφερε χθες και ο κ. Νετανιάχου, αλλά δεν θέλουμε η Τουρκία να προχωρεί μπροστά και εμείς να την ακολουθούμε».
Αναφερόμενος στον αγωγό έκανε λόγο για ένα δύσκολο έργο, το οποίο, όμως έχει ουσία οικονομική όσο και πολιτική.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ : Γιατί οι ταραχές στο Ιράν είναι διαφορετικές από άλλες φορές - Το διακύβευμα και ο παράγοντας «νέοι» (pics&vid)
11:00
«Το΄στρωσε» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας: Εντυπωσιακές εικόνες από Αράχωβα, Ιωάννινα, Ναυπακτία
10:58
Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: «Μην φεύγετε από τους δρόμους»
10:49
Τραγωδία στη Λάρισα: 55χρονος κατέρρευσε ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο
10:42