ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτενείς αναφορές στον τουρκικό Τύπο για τον καναλάρχη και τη συνάντηση με τον Τσίπρα

Εκτενείς αναφορές στον τουρκικό Τύπο για τον καναλάρχη και τη συνάντηση με τον Τσίπρα
EUROKINISSI

Μεγάλη έκταση έχει πάρει στην Τουρκία η είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού TV8, Ali Ilicali, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν τον ενδεχόμενο αγοράς καναλιού στη χώρα μας.

Τις αρχικές φήμες περί της συνάντησης επιβεβαίωσε με τοποθετήσεις του στον τουρκικό Τύπο και ο διευθυντής μάρκετινγκ του TV8, Ali Cemal Karabudak, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «υπάρχουν δύο εναλλακτικές.
Είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε μια νέα συχνότητα.

Είχαμε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και έδειξε θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Σκοπός μας είναι το νέο κανάλι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας».

Στον τουρκικό Τύπο, μάλιστα, υπήρξαν εκτενείς αναφορές για τη διαμάχη που ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ένωση Κεντρώων.

Σύμφωνα με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη «υπάρχει πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 τόνισε σε συνέντευξη του ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια».

Όπως αναφέρει η Ένωση Κεντρώων, ο Τούρκος καναλάρχης υποστήριξε ότι «υπήρχαν δύο τρόποι για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ως καναλάρχης:

Ο ένας με το να αγοράσει κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να του δοθεί άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση».

Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε επιτακτικά «να μην τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».

Το TV8 ξεκίνησε να εκπέμπει το 1999 και ανήκει στο MNG Media Group ιδιοκτησίας Acun Ilicali.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Νίκος Βούτσης διέψευσε κατηγορηματικά τα περί κλεισίματος συμφωνίας με τον Τούρκο επιχειρηματία.

Το θέμα άνοιξε ο Ανδρέας Λοβέρδος που αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που εμφανίζουν Τούρκο επιχειρηματία να δηλώνει πως έχει συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για την αγορά τηλεοπτικής συχνότητας στη χώρα μας, ενώ επί του ίδιου θέματος τοποθετήθηκε και ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων.

«Σας λέω ευθύτατα δεν υπάρχει καμία δέσμευση από στέλεχος της κυβέρνησης προς οποιονδήποτε, ακόμη και Έλληνα, πόσο μάλλον σε Τούρκο. Καθαρά πράγματα», είπε Πρόεδρος της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ