ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Ο Μητσοτάκης πάει στον Τραμπ με τον EastMed στις αποσκευές του

Βαρβιτσιώτης: Ο Μητσοτάκης πάει στον Τραμπ με τον EastMed στις αποσκευές του
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τη σημασία της συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ και τα «όπλα» του πρωθυπουργού μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έχοντας στις αποσκευές του την υπογραφή του EastMed.

«Το ότι αύριο το πρωί ξεκινά ο πρωθυπουργός για να πάει στις ΗΠΑ για να συναντήσει στον πρόεδρο Τραμπ έχοντας στις αποσκευές του και την υπογραφή του EastMed από Ελλάδα - Κύπρο και Ισραήλ, νομίζω ότι δίνει στον πρωθυπουργό ένα σαφές προβάδισμα στο τι θα πάει να του πει και ένα πλεονέκτημα. Γιατί τελικά, η Ελλάδα πάει να μιλήσει στην Ουάσιγκτον ως η χώρα της δημοκρατικής σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πρόσθεσε δε, πως:

«Η Ελλάδα κάνει πολυμερείς συνεργασίες με παραδοσιακούς εταίρους των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ, βρίσκεται στο ΝΑΤΟ, βρίσκεται στην ΕΕ, έχει ανακάμψει οικονομικά και σήμερα μπορεί να μιλάει με τους επενδυτές της wall street. Και βέβαια, έχοντας προτάξει πάντοτε το θέμα της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου».

Κλείνοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως όλο αυτό το πλαίσιο καθιστά τον πρωθυπουργό έναν «αξιόπιστο συνομιλητή για τον Ντόναλντ Τραμπ και καθιστά την Ελλάδα έναν αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ