ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαράζ διώξεων της Ζωής κατά υπαλλήλων της Βουλής

Μπαράζ διώξεων της Ζωής κατά υπαλλήλων της Βουλής
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κύμα διώξεων κατα υπαλλήλων της Βουλής απο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το CNN Greece παρουσιάζει αναφορές των υπαλλήλων για τα απίστευτα πράγματα που κάνει η τέως Πρόεδρος, η οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έφτασε στο σημείο να μαγνητοφωνεί υπαλλήλους.

Απειλές, μηνύσεις, εξώδικα, μαγνητοφωνήσεις αλά Βαρουφάκη και ένα απίστευτο bullying καταγγέλλουν ότι υφίστανται εδώ και περίπου τέσσερις μήνες εργαζόμενοι στη Βουλή από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επιχειρεί να τους εμπλέξει στην πολιτική της αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Πολλοί μιλούν για εκδικητικό μένος καθώς στέλνει στα δικαστήρια γύρω στους 20 υπαλλήλους επειδή υλοποιούν εντολές και αποφάσεις της διοίκησης με τις οποίες η ίδια διαφωνεί, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πλέον καμία απολύτως δικαιοδοσία στην λειτουργία του Κοινοβουλίου. Συνεχίζει να θεωρεί τη Βουλή, όπως λένε, δικό της τσιφλίκι, ποινικοποιώντας τις πολιτικές της διαφορές με την κυβέρνηση για το μνημόνιο, το χρέος και πολλά άλλα.

«Δεν μπορεί μια πολιτική διαφωνία να έχει θύματα τους υπαλλήλους της Βουλής», έλεγε ένας εξ αυτών στο CNN Greece μετά και την πρόσφατη άγρια κόντρα της με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάλληλος σε θέση ευθύνης βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες αντιμέτωπη με την τέως Πρόεδρο που έφθασε στο ανήκουστο σημείο να μαγνητοφωνήσει τη συνομιλία τους. «Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η ίδια ηχογραφούσε τη συνομιλία παρόλο που δεν συναίνεσα ποτέ σε αυτό- επισημαίνοντας ταυτόχρονα- το παράνομο της πράξης αυτής», αναφέρει σε έγγραφη αναφορά της με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2016. Κι όλα αυτά γιατί αρνήθηκε να παραλάβει εξώδικο που δεν απευθυνόταν στην ίδια. «Επειδή αρνήθηκα να παραλάβω το έγγραφο –διότι δεν απευθυνόταν σε μένα- χειρογράφως συμπλήρωσε το όνομα μου ως δεύτερο αποδέκτη και παρελήφθη με τον αριθμό 472/66Μ/19-01-2016 εσωτερικής αρχειοθέτησης της Υπηρεσίας Γραφείων βουλευτών το οποίο και σας το διαβιβάζω σχετικά» αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου της απευθυνόταν «σε υψηλούς τόνους –ασκώντας στο πρόσωπο μου πρωτοφανή ψυχολογική πίεση».

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2015, μάλιστα, έφθασε επιστολή προϊσταμένης Υπηρεσίας της Βουλής με συνημμένο το εξώδικο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ζητώντας νομική υποστήριξη. «Σας διαβιβάζω την από 23-12-2015 εξώδικη δήλωση, πρόσκληση και διαμαρτυρία της τέως Προέδρου της Βουλής, κας Ζωής Κωνσταντοπούλου και του επιστημονικού της συνεργάτη κ. Κων/νου Ζηκογιάννη, η οποία παρελήφθη σήμερα και ώρα 15.00 από υπάλληλο της Υπηρεσίας Γραφείων Βουλευτών και αφορά ενέργειες μελών της Υπηρεσίας μας, οι οποίες έλαβαν χώρα σε συνέχεια εντολών του Προέδρου της Βουλής», αναφέρει και προσθέτει: «Επειδή ανακύπτει μείζον θέμα για την ορθή λειτουργία της Υπηρεσίας Γραφείων Βουλευτών, καθώς και ζήτημα της νομικής προστασίας των Υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε να παρασχεθεί η αναγκαία νομική υποστήριξη».

Το μπαράζ εξωδίκων κατά υπαλλήλων δεν έχει τέλος. Πέραν από την υπόθεση των περίφημων γραφείων στο κτίριο της Μητροπόλεως που η ίδια είχε «δεσμεύσει» για την Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους, αλλά θα έπρεπε να επιστραφούν στη Βουλή μετά την απόφαση του Νίκου Βούτση να την καταργήσει και έκτοτε υποβάλλει μηνύσεις στον Πρόεδρο της Βουλής, τον γενικό γραμματέα και τον Φρούραρχο για τις αλλαγές των κλειδαριών, παρότι ειδοποιήθηκε εγκαίρως για την εκκένωσή τους, υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις «διωγμού» υπαλλήλων. Για την ίδια υπόθεση έχει στείλει εξώδικα σε συγκεκριμένους υπαλλήλους που εκτέλεσαν εντολές και «διευκόλυναν» στην αλλαγή των κλειδαριών. Το πρώτο εξώδικο έφθασε 23 Δεκεμβρίου 2015 το βράδυ, ενώ την περασμένη Τρίτη 4 υπάλληλοι κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Ακροάσεων για το θέμα αυτό.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ημέρα που αποχωρούσε από τη Βουλή, έστειλε στον εισαγγελέα 3 υπαλλήλους που διεξήγαγαν την πραγματογνωμοσύνη για τις κάμερες που επρόκειτο να τοποθετηθούν στην είσοδο του υπόγειου πάρκινγκ με στόχο την καταγραφή των πινακίδων των οχημάτων που εισέρχονται στη Βουλή, ώστε να ανοίγουν αυτόματα οι μπάρες.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι στέλνει στον εισαγγελέα και 7 υπαλλήλους του ΤΑΥΒ για την επέκταση της σύμβασης με τον επιχειρηματία που έχει αναλάβει το κυλικείο και το εστιατόριο της Βουλής.

Στη θητεία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον προεδρικό θώκο εντάσσεται και ο πόλεμος της με συμβασιούχους υπαλλήλους στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής που τους κρατούσε όμηρους επί μήνες, ενώ όλοι θυμούνται ότι δεν τους είχε αφήσει να εισέλθουν στα γραφεία τους. Υπάλληλος της Βουλής κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή που εστάλη στον εισαγγελέα από την τέως υπεύθυνη του καναλιού Κατερίνα Κατωτάκη, με εντολή της Ζωής ωνσταντοπούλου .

Μέχρι και μέλη της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που η ίδια συγκρότησε και στελέχωσε, απομακρύνονται από δίπλα της. Στη Βουλή έχουν φτάσει εδώ και μέρες επιστολές αποκήρυξης των πράξεων και κινήσεων της.

«Η συμμετοχή μου, ως μέλους, ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2015, με την εκπόνηση της προκαταρκτικής Έκθεσης της Επιτροπής, παρουσία του πρωθυπουργού και πολλών μελών της κυβέρνησης», αναφέρει η Σοφία Τζιτζίκου, υπεύθυνη κοινωνικού φαρμακείου Κ.Ι.Φ.Α. Αθήνας, η οποία λόγω της μακρόχρονης προσφοράς στον χώρο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της υγείας και των δικαιωμάτων του παιδιού και θητεία σε διεθνείς οργανώσεις, κλήθηκε να μετάσχει στην Επιτροπή. «Έκτοτε», προσθέτει, «ουδεμία περαιτέρω ανάμειξη είχα με τις εργασίες της Επιτροπής, εφόσον τα γεγονότα που διαμόρφωσαν την πολιτική σκηνή, οδήγησαν την Πρόεδρο και κάποια μέλη σε διαφοροποίηση, η οποία δεν με βρήκε σύμφωνη», αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής.

«Με την έγγραφη παραίτησή μου από την επιτροπή που συμμετείχα και σας έχω καταθέσει, ουδεμία σχέση έχω με την εν λόγω επιτροπή. Κατόπιν αυτών, θα σας παρακαλούσα όπως με διαγράψετε από τον κατάλογο των ηλεκτρονικών διευθύνσεων, στις οποίες αποστέλλετε τις, σχετικές με την τέως Πρόεδρο κας Ζ. Κωνσταντοπούλου, επιστολές», αναφέρει ο Αρναούτης Πέτρος Κωνσταντίνος.

Είναι σαφές ότι στη Βουλή δεν θα αφήνουν τίποτα πλέον να πέσει κάτω και θα της απαντούν. Ο Νίκος Βούτσης που μέχρι τώρα τηρούσε μια ήπια στάση απέναντί της, ήταν απολύτως σαφής στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, λέγοντας ότι η Ζωή είχε απασφαλίσει και με το δημοψήφισμα έκανε σημεία και τέρατα. Στη Βουλή αφήνουν δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν χρειαστεί να ερευνήσουν και τους φακέλους που πήρε μαζί της φεύγοντας.

1 copy copy
2 copy
3 copy
4 copy
5 copy
6 copy
7 copy
8 copy
9 copy
10 copy
11 copy
12 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ