ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναφέρει την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας ο Βασίλης Λεβέντης

Επαναφέρει την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας ο Βασίλης Λεβέντης
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης (φωτό αρχείου) EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Επανέφερε την πρόταση του για κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας, με χρονικό ορίζοντα δύο ετών ο Βασίλης Λεβέντης.

«Μόνο μια οικουμενική κυβέρνηση αν πάει στο εξωτερικό θα επιτύχει χαλάρωση του προγράμματος» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συνεργαστεί μόνο του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό, ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο κ. Κατρούγκαλος χτυπάει αγρότες κι ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ προστατεύει τους δημοσίους υπαλλήλους».

Στο στόχαστρο του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων βρέθηκε συνολικά η κυβέρνηση, με αφορμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, καθώς την κατηγόρησε ότι στόχος της είναι να κλείσει τα κανάλια.

«Σε ποια χώρα της Ευρώπης έκλεισαν κανάλια που λειτουργούν 30 χρόνια. Σε κάθε έναν καναλάρχη λένε εσύ θα πάρεις άδεια, ενώ συνολικά οι άδειες είναι μόνο τέσσερις. Οι υπουργοί παίζουν ρόλο παπατζή» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εγώ ξέρω ότι άδειες θα πάρουν ο Βαρδινογιάννης, ο Κυριακού, ένας Τούρκος και η Αγγελοπούλου. Δηλαδή πάνε να κλείσουν τον ΣΚΑΪ τον Αlpha και το Τv Μακεδονία και εγώ θα τους στηρίξω;».

Διερωτήθηκε επίσης για ποιον λόγο θα δώσει τις άδειες το Υπουργικό Συμβούλιο και όχι το ΕΣΡ, το οποίο καταργούν. «Θα τις δώσουν δηλαδή οι Καμμένοι και οι άλλοι. Αυτοί δεν είναι το Υπουργικό Συμβούλιο» πρόσθεσε ο κύριος Λεβέντης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ